Túl sok kávét kap téged?

A napi koffein-zümmögés valószínűleg nem okoz súlygyarapodást – a kávéfogyasztott kávé alacsony a kalóriákban. De túladagolhat, ha elfogyasztja a fontokat, különösen akkor, ha az ital cukrot és tejet tartalmaz. A véletlen súlygyarapodás elkerülése érdekében győződjön meg róla, hogy a napi bevitel részeként feljegyzi a kávéból származó kalóriákat, elkerülheti a kalóriatartalmú kávéalapú italokat, és korlátozza koffeinbevitelét.

Fancy kávécsomagok fontonként

Ha elveszíti vagy fenntartja a súlyát, távolítsa el a kávé és az eszpresszó italokat, mint a tejszínt, a mochást és a makiátot. Az alacsony kalóriatartalmú fekete kávéktól eltérően ezek az italok több száz kalóriát csomagolhatnak egy csészébe. Egy nemzetközi kávézó-láncból származó, 16 uncia fehércsokoládé-mokka 400 kalóriát tartalmaz – tejszínhabbal -, míg egy 16 unciafagylalt karamell makiato 230 kalóriával rendelkezik. A tejszínhab 70 kalóriát ad hozzá az italhoz, ami tovább bővíti övét. Még egy vagy két ilyen speciális ital bevétele egy héten a rendszeres étkezési terv tetején is súlygyarapodást okozhat. A hetvenhét éves, 16 uncia fehércsokoládé mochas egy további 800 kalóriát tartalmaz hetente – elég ahhoz, hogy évi 12 fontot nyerjen.

A krém és a cukor is kalóriát tartalmaz

Az otthoni rendszeres kávé is hizlalhat, attól függően, hogy hogyan ízesíti meg. A krém és a tej meglepő mennyiségű kalóriát csomagolhat, például egy uncia könnyű krémet, például 59 kalóriát tartalmaz. És egyenlő mennyiségű fél és felét és a teljes tej 34 és 19 kalóriát tartalmaz, míg minden cukornád 15 kalóriát tartalmaz. Ha kávéját krémmel és teáskanál cukorral látja el, akkor 74 kalóriát vesz egy poháron. És bár ez nem feltétlenül hasonlít, hozzáadódik, napi öt kávét fogyaszt a szokásos étkezési terven túlmenően, naponta körülbelül 370 felesleges kalóriát kap, ami elég ahhoz, hogy hetente több mint fél fontot nyerjen.

Koffein, alvás és testsúlygyarapodás

Sajnos, a kávéitalok elkerülése és a kávéfehérje kiszolgálása nem jelenti azt, hogy a súlygyarapodás során világos vagy. A túl sok koffein túlzott egészségre gyakorolt ​​hatása lehet, beleértve a szorongást is, és ez is megakadályozhatja, hogy “vezetékes” és ne tudjon aludni. “Tudod már, hogy túl kevés az alvás elkapja az energiát és a termelékenységet, de kiterjeszti övét is. Harvard School of Public Health. Azok a nők, akik alvás közben kevesebb mint hét órát aludtak, nagyobb súlygyarapodást szenvedtek, mint azok, akik minden héten legalább hét órát zártak le. Ez azért lehetséges, mert a krónikus alváshiány lecsapódik, ami megnehezíti az egészségre és a testmozgásra motiváltnak érezni magát, vagy mert az alváshiány csökkentheti az anyagcserét. Akárhogy is, ha túl sok koffeinmentes kávét fogyasztanak, nehéz lesz éjszaka megfelelő pihenést biztosítani, akkor is egy gyakorlatilag kalóriamentes sör okozhat súlygyarapodást.

A legtöbb fogyókúra lehetőség

Fogyasszon fekete kávét vagy eszpresszóját mérsékelten, hogy elkerülje a súlygyarapodást. Az eszpresszónak egy adagja mindössze 3 kalóriát tartalmaz, míg egy 8 uncia bögre főzött kávé 2 kalóriát tartalmaz, így az ital sem szolgáltat sima, jelentősen növeli a kalóriabevitelt. Adjunk hozzá alacsony kalóriatartalmú ízeket úgy, hogy a kávét egy teáskanál kakaóporral keverjük, hozzáadjuk a fahéjat a kávéházakhoz és édesítjük az italt a stevia-val. És ha a tejtermékek tejfehérségét vágyik, próbálja ki a tejmentes tej helyett krémet. A kávéját korábban a nap folyamán szívja el, hogy elkerülje az alvás zavarását, és teljes mértékben korlátozza a koffeint, ha már alvászavarai vannak. Határozza meg a teljes koffeinbevitelt, amely kávét tartalmaz a koffein, valamint a tea és más ételek, például a csokoládé, napi 200-300 mg-ot, vagy egyenesen kettő vagy három csésze kávét. Miután elérted a napi limitet, váltson át decafára.