Túl sok édesség rossz a várandós anyáknál?

A cukorka a terhesség alatt az egyik legszívósabb étel, a Terhesség Ma szerint. Bár az édes ételek mérsékelt fogyasztása rendben van, a túl sok fogyasztás felesleges súlygyarapodáshoz vezethet, és zavarhatja a kiegyensúlyozott étrendet. Annak érdekében, hogy Ön és a baba a terhesség alatt szükséges táplálékkal rendelkezzen, naponta egy vagy két édes termékre korlátozhatja magát.

Hízás

Az édes ételek, mint a sütemények, sütemények, sütemények, pudingok és más desszertételek gyakran magasak a kalóriákban és zsírokban, ami súlygyarapodáshoz vezethet. Még az olyan édességek is, amelyek nem tekinthetők desszert ételeknek, mint például az üdítőitalok és az édesített gabonafélék, magas kalóriát tartalmaznak. Bár az egészséges terhességhez valamilyen súlygyarapodás szükséges, a túl sok bevétel visszavonulást és fogászati ​​problémákat okozhat, és olyan szövődményekhez vezethet, mint a terhességi cukorbetegség és a vérnyomással kapcsolatos problémák.

Mesterséges édesítőszerek

Néhány édesség, például a sütemények, a pudingok, a fagyasztott desszertek, a zselatin és az üdítőitalok tartalmaznak olyan mesterséges édesítőszereket, amelyek gyakran csökkentik az étel kalóriatartalmát. Bár ez csökkenti a felesleges súlygyarapodás néhány kockázatát, nem minden mesterséges édesítőszer biztonságos. Az Amerikai Terhességi Szövetség szerint a mesterséges édesítőszer szacharin átjuthat a placentán, és terhesség alatt nem biztonságos. Mások, mint például az aszpartám, mérsékelten biztonságosak. Beszéljen orvosával, ha nem vagy biztos benne, hogy a mesterségesen édesített ételek rosszak a terhesség alatt.

Kiegyensúlyozott étrend

Ha gyakran választja az édességeket az egészséges ételeken, akkor és a magzatok nem kaphatják meg a szükséges tápanyagokat. Ez gyenge növekedéshez és fejlődéshez vezethet a megtermett magzatnak és az energiahiánynak az Ön számára. Ne töltse fel a desszerteket és az üdítőitalokat, hanem helyettesítse a sovány fehérjét, a gyümölcsöket, a zöldségeket és a teljes kiőrlésű gabonát. A gabonafélék és a sötét, leveles zöldségek jó eredetűek a folátnak, a B-vitaminnak, melynek célja a születési rendellenességek megelőzése az Országos Egészségügyi Intézet Diétás Étrendkiegészítőknél. Beszéljen orvosával vagy táplálkozási szakembereivel, ha segítségre van szüksége a kiegyensúlyozott terhességi diétához.

ajánlások

Ha édeskésségre vágyik, olyan ételeket próbáljon ki, amelyek kielégítik az édes fogat a lehetséges negatív hatások nélkül. Próbálj ízesített fagyasztott joghurtot vagy fagyasztott gyümölcsöt. A legfelső banánt vagy más gyümölcsöt mogyoróvajjal is felveheti, hogy fehérjét adjon hozzá.