Tojás: a taurin természetes forrása

A taurin egy amino-szulfonsav, amely a szervezet által termelt aminosavakból áll, melyeket fehérje ételekben találnak. Pontosabban, a szervezet az aminosav-ciszteint a taurin előállításához használja, amely elősegíti a szív- és érrendszeri és neurológiai egészséget. Mivel a tojások nagy mennyiségben tartalmaznak ciszteint, ezek egyike a legjobb ételnek a taurin bevitelének növeléséhez.

Taurin tartalom

Dr. Maurice Shils és munkatársai szerint a kutatóknak még meg kell állapítaniuk a taurintartalmat a legtöbb élelmiszerben. Mivel azonban az állati termékek taurint tartalmaznak, a tojás természetesen hozzáad néhány taurin étrendjéhez.

Cisztein tartalom

Mivel a szervezet a ciszteinhez szükséges összes taurint termeli, ennek az aminosavnak a szintje valószínűleg jó mutatója a taurinnak, amelyet a szervezet tojásból termel. Egy nagy kemény tojás körülbelül 150 milligramm ciszteint biztosít. Az Egyesült Államok Mezőgazdasági Minisztériuma szerint meg kell próbálnia fogyasztani 15 milligramm ciszteint a testsúly kilogrammonként, hogy megfeleljen a napi igényeinek. Ez egy 160 fontos ember számára körülbelül 1100 milligramm ciszteint dolgoz fel, így egy tojás sok embernek több mint 10 százalékát nyújtja a napi cisztein igényeinek.