Különbség a szénhidrát és a nettó szénhidrát között

A szénhidrátok és a nettó szénhidrátok közötti különbség befolyásolhatja a súlycsökkentő erőfeszítéseit. A nettó szénhidrátok kiszámításához vonjuk ki a szálak teljes grammját a szénhidrátok összes grammjából. Számos alacsony szénhidrát-diétát alkalmaznak a nettó szénhidrátszámológépen táplálkozási jellemzőikre, ahelyett, hogy egyszerűen megszámolnák a szénhidrátok teljes számát.

A “Total Carbohydrate” (tápértékjelölés) címkén felsorolt ​​rostok fontos szerepet játszanak az Ön egészségében, de nincs tápértékük, nulla kalóriát és nem befolyásolják a vércukorszintjét. A rost nem emésztett emésztőrendszeren keresztül halad. Az Atkins honlapján a nettó szénhidrák mérik a szénhidrátok számát, amelyek jelentősen befolyásolják a vércukorszintjét. A tápértékjelölések használatával határozzuk meg a gabonafélékben, gyümölcsökben, zöldségekben és tejtermékekben lévő nettó szénhidrogén számát úgy, hogy a teljes szénhidrát grammból kivonjuk a szálak grammjait. A hús, baromfi, hal és zsírok nem tartalmaznak szénhidrátot. A finomított szénhidrátok a sült termékekben, a cukros ételekben és a desszertekben általában nagyobb mennyiségű nettó szénhidrátot tartalmaznak, kevés vagy semmilyen szál nélkül, cukorbetegséget, szívbetegséget, súlygyarapodást és elhízást okozhatnak. A gyümölcsöknek és zöldségeknek kevesebb nettó szénhidrát van, nincs hatásuk a vércukorszintjükre, és nem befolyásolják a súlycsökkenést.

Annak ellenére, hogy az alacsony szénhidráttartalmú étrend befolyásolta az emberek szénhidrátokra való gondolkodását, a szénhidrátok még mindig fontos szerepet játszanak a szervezet egészségében. A szénhidrátok biztosítják a szervezetnek a szükséges energiát, hogy a nap folyamán átmenjenek és fizikai tevékenységet végezzenek. Támogatják a szerv funkciót, az agyműködést és az idegrendszeri aktivitást. Ezen kívül sok szénhidráttartalmú élelmiszer tartalmaz számos vitamint és tápanyagot, amelyek támogatják és fenntartják a jó egészséget.

A Harvard School of Public Health táplálkozási forrása szerint “jó” szénhidrátokat kell fogyasztania, amelyek vitaminokat, ásványi anyagokat és rostokat szállítanak a szervezetbe, például a teljes kiőrlésű gabonát, gyümölcsöt, zöldséget és babot. Kerülje a könnyen emészthető “rossz” szénhidrátokat, amelyeket finomított liszttermékekben találnak, például fehér kenyeret, szódát és süteményeket. Ezenkívül a burgonyát cserje a barna rizs, a búza bogyók vagy a teljes búza tészta vacsorára.

A “The New York Times” egészségügyi útmutató szerint az egészséges táplálék az átlagember számára 40-60 százalék szénhidrátot tartalmaz. A túl sok szénhidrát fogyasztása a kalória növekedését és az elhízáshoz vezethet. Ezzel szemben túl kevés szénhidrát fogyasztása az alultápláltsághoz és a felesleges zsír tárolásához vezethet a szervezetben. Számítsa ki a tápanyagcímkék nettó szénhideg számát a táplálkozási címkéken, vagy használja a hivatalos Atkins Diet weboldalán található, a táplálkozási tényeket nem tartalmazó élelmiszerekhez tartozó szénhidrát számlálót.

A nettó szénhidrogén számlálásának oka a teljes szénhidrát helyett

A szénhidrátok szerepe az étrendben

Jó szénhidrátok és rossz szénhidrátok

A szénbevitel mérése