Fűszerek okozhatnak vetélést?

Egyes fűszerek abortuszhoz vagy korai terhességveszteséghez vezethetnek, de nem fűszeres ízük miatt. Számos fűszer és gyógynövény stimulálja a méhösszehúzódásokat vagy a méhvérzést, ami nagyon korai vetélést vagy későbbi terhességvesztést okozhat. A fűszerekkel való főzés nem veszélyes a terhességben, csak a kiegészítők elég erősek ahhoz, hogy problémákat okozhassanak, ezért ne vegyen be gyógynövényeket vagy fűszereket tartalmazó kiegészítőket orvosa jóváhagyása nélkül.

Okoz

A vetélést okozó fűszerek két általános kategóriába sorolhatók: abortifikánsok, olyan anyagok, amelyek méhösszehúzódásokat okozhatnak, amelyek abortuszot okozhatnak, és emmenagógok, olyan anyagok, amelyek menstruációs időszakot eredményeznek. Az emmenagógok a korai terhességet zavarják, mivel nem engedik az embrió implantálását, míg az abortifikánsok serkentik a méht. A összehúzódások megszakíthatják a terhességet, vagy előidézhetik a koraszülést. Egyes szülésznők és alternatív szakemberek javasolhatják, hogy bizonyos fűszereket és gyógynövényeket 36 hetes terhesség után vegyen be a munka méhének “méltóságára”, a Perinatal Education Associates weboldalon.

Méhstimulánsok

Számos fűszer okozhat méh stimulációt és összehúzódásokat koncentrált dózisokban. Kerülje el anícium, bazsalikom, kömény, cayenne bors, zeller mag, chili por, fahéj, szegfűszeg olaj, kömény, nagyagyma, oregán, petrezselyem, rozmaring, zsálya és kakukkfű nagy mennyiségben. Egyéb koncentrált mennyiségű gyógynövények közé tartozik az angyalika, a keserű narancs, a kamillaolaj, a görögszéna, a levendula, a petrezselyem és a borsmentaolaj. Beszéljen kezelőorvosával, mielőtt bármilyen gyógynövényt vagy fűszerkeveréket készít.

Fűszerek, amelyek kiváltják a menstruációt

A fűszerek, amelyek a menstruációs periódus kezdetekor megzavarhatják a korai terhességet, közé tartoznak a sáfrány, a pórsáfrány, a vadon élő gyömbér és a kurkuma. Az emmenagógokat rendszerint a menstruációs ciklusok szabályozására használják, de kockázatosak lehetnek, ha nem veszi észre, hogy terhes vagy, mivel nem maradt ki menstruációs időszak.

A Spice Effect

Aggódhat, ha a fűszeres vagy forró ételek hatással vannak a terhességre vagy a csecsemőre. A fűszeres ételek semmilyen módon nem okoznak méhösszehúzódást, és semmilyen módon sem károsítják a terhességet, Dr. Carol Archie szakorvos, a Kaliforniai Egyetem és a Dr. Mary Lake Polan meddőségi szakember a BabyCenter weboldalán. Ezek azonban gyomorégést okozhatnak, ami növelheti a kellemetlen érzést a terhesség alatt. A legtöbb gyógynövényt és fűszert nem vizsgálták terhességi kiegészítőként, ezért ne feltételezzék, hogy minden kiegészítőt biztonságosan lehet bevenni anélkül, hogy kérdeznék meg orvosát.