Fogyaszthat az energiaitalokkal?

Az energiaitalos zümmögés olyan érzést kelthet, mintha kalóriákkal lángolt volna, de ezek az italok nem gyorsak a fogyás miatt. A valóságban a fogyás legjobb módja a kalóriabevitel csökkentése és a fizikai aktivitás növelése – amit valami étel vagy ital nem tehet az Ön számára.

Az energiaitalok enyhe anyagcsere-emelkedéssel szolgálnak, azaz gyorsítják a kalóriaégetést – mert koffeint tartalmaznak. A hatás azonban minimális, és a Columbia Health jelentése szerint az energiaitalokból származó koffein napi kevesebb, mint 100 extra kalóriát égethet el. A perspektívához szükség van arra, hogy égjen 3,500 kalóriát, mint eszik, hogy veszítsen 1 font testzsír. Maga az energiaitalokra támaszkodva több mint egy hónap alatt szüksége lesz erre.

Bármely kalóriaégető lökés gyorsan csökken, ha cukorral édesített energiaitalokat fogyaszt. Az energiaital egyik legfontosabb márkája 116 kalóriát tartalmaz 8 uncia kenderben, amelyek többsége cukorból származik. Ezek hozzáadása a diétahoz súlygyarapodást, és nem veszteséget okozhat – különösen akkor, ha nem kompenzálja a megnövekedett fizikai aktivitást.

A cukormentes energiaitalok kevesebb, mint 12 kalóriát tartalmazhatnak 8 uncia kenderben, de ez még mindig nem jelenti azt, hogy segítenek a fogyásban. A diétás italok kapcsolódnak a súlygyarapodáshoz az NPR szerint, valószínűleg azért, mert a szervezet reagál rájuk. Ezek az italok olyan mesterséges édesítőszereket tartalmaznak, amelyek trükkök a szervezetben a természetes cukor-feldolgozó hormonok felszabadításában. Idővel elkezdheti elszabadítani ezek közül a hormonok közül kevesebbet, amelyek befolyásolhatják az étvágyat és a vércukorszintet.

Az energiaitalok néha mellékhatásokat okoznak, főleg a magas koffein tartalmak miatt. A koffein zavarodást, álmatlanságot, szívdobogást és más mellékhatásokat okozhat, különösen nagy adagokban. Az energiaitalok tipikusan 80-100 mg koffeint tartalmaznak 8 uncia adagonként, a MedlinePlus szerint a mérsékelt koffeinbevitel naponta 200-300 mg koffeint tartalmaz, így napi két-három energiaital fogyasztása nem ajánlott. Azok a személyek, akik alacsony toleranciájúak a koffeinnel szemben, csak egy energiaital fogyasztása okozhat mellékhatásokat.

Enyhe rúgás

Cukortartalom

Diéta-ital adatok

Energiatakarékos biztonság