Fen-fen és fogyás

Az 1997-es piacról való elhízás kezelésének visszavonására vonatkozó döntés sok diétát okozott. Sok ember kísértésbe hozta egészségüket a súlyuk elvesztése érdekében. A fen-fenhez kapcsolódó egészségügyi kockázatok azonban túl komolyak ahhoz, hogy figyelmen kívül hagyják, az Élelmiszer- és Gyógyszerügyi Hatóság úgy döntött. Ne kísértsék meg illegálisan vagy interneten keresztül vásárolni a fen-phen-et – a következmények végzetesek lehetnek.

Használat

Az orvosok rövid idő alatt sok embernek szánták a fen-fen-et. A Fen-phen recept volt “off-label”, azaz azt írta elő egy olyan felhasználásra, amelyet még nem hagyott jóvá az Élelmiszer és Gyógyszerügyi Hivatal. A problémás összetevőt, a dexfenfluramint, olyan emberek számára engedélyezték, akiknek 30% vagy annál nagyobb volt a túlsúlyuk, és a fen-fenot rövid távú kezelésre kellett előírni. A betegek 60 százaléka fogyott, akik testtömegük 10 százalékát veszítették el, és hetente 85 000 ember írta fel a gyógyszert népszerűségének legmagasabb szintjén, a Buffalo-i Egyetem cikke szerint.

Összetétel

A Fen-fen két olyan gyógyszert kombinált, amelyeket egyénileg alkalmaztak, de amelyeket az FDA nem hagyott jóvá. A centrális központi idegrendszerre stimuláló amfetamin centruma 1959-ben hagyta jóvá és ma még használják. A másik összetevő, vagy a fenfluramin vagy a dexfenfluramin, az éhséggátlás gátlására használt. Mind a fenfluramin, mind a dexfenfluramin 1997-ben került piacra.

Mellékhatások

Az FDA felhívta a figyelmet a fen-phen mellékhatásaira, amikor kiderült, hogy a kombináció szívbeteg problémákat okozhat. A Mayo Clinic és a Mayo Alapítvány vizsgálata során 24 esetben szenvedtek szívproblémákat a fen-phen-et szedő betegeknél. Ezen eredményeken kívül kilenc másik jelentés is hasonló eredményeket mutatott. Miután az FDA felhívta az orvosokat, hogy közöljék az ilyen eseteket, 66 ügyet jelentettek be az ügynökség Medwatch programjához.

perek

Az FDA bejelentését követően számos egyedi és osztályos pert indítottak. A pereket a gyártók, a forgalmazók és a kiskereskedők ellen indították, valamint a gyógyszerészeket és az orvosokat, akik a tablettákat felírták és szállították.

phentermine

A phentermin még mindig a rövid távú testsúlycsökkenés miatt van előírva. Dr. Donald Hensrud, a Mayo Clinic nevű megelőző orvos szakembere szerint a fentermin hasznos lehet a testsúlycsökkentés megkezdéséhez, de valószínűleg visszaállítja a súlyt, amikor abbahagyja a tablettát. Vannak olyan mellékhatások is, amelyek a fenterminhez kötődnek, hogy tisztában legyen vele, ha felírták. A megnövekedett vérnyomás, szédülés, szájszárazság, álmatlanság és székrekedés minden lehetséges mellékhatás.

Bár a fen-fen nem alkalmas az egészséges fogyásra, számos alternatív megközelítés létezik, amelyek megfelelőbbnek találhatók. Lehet, hogy a Mayo Klinika szerint a diétát, a rendszeres testmozgást, a súlycsökkentő műtétet vagy az egyéb vényköteles fogyókúrás gyógyszereket megváltoztathatja. Beszéljétek meg a lehetőségeit orvosával, hogy megtalálják a megfelelő megközelítést az Ön számára.

alternatívák