Élelmiszereket, hogy elkerüljék, ha központi szerű retinopátia van

A szeme hátulján lévő retinális szövetek jeleket küldnek az agyadnak, amelyek lehetővé teszik, hogy meglássátok. Számos véredény táplálja a retinát. Ha egy retinális hajó megtörik, akkor a retina alatt folyadék képződhet, amely központi idegi retinopátia. Sok ember számára az állapot kezelés nélkül törlődik. Beszéljétek meg, hogy kerülni kell-e bizonyos élelmiszereket, hogy megakadályozzák a további vérzést a szemorvosával, ha központi szeropénes retinopátia alakul ki.

Az ételek és a tápanyagok nem okoznak központi keserű retinopátia epizódot. Egy jól lekerekített táplálék, amely a napi ajánlott tápanyag bevitelét biztosítja, nem növelheti a vérzés kockázatát. Azonban a nagy mennyiségű bizonyos ételek vagy gyógynövények fogyasztása potenciálisan befolyásolhatja a vérzés kockázatát, különösen akkor, ha Önnek van egy mögöttes vérzavara, vagy ha antikoaguláns gyógyszert szed.

A gyömbér olyan gyökér, amelyet gyakran használnak az olyan ételekben, mint a pácok, a kenyér, a sütemények és a gyömbér. Kis mennyiségben a gyömbérnek nincs hatása a vérére. Azonban, főleg jelentős dózisokban élelmiszereken keresztül vagy extraktum-kiegészítők használatával, a gyömbér vérvékonyító hatással járhat. Ha vérzékenységi rendellenessége van, kerülje a gyömbért, mert ez a gyökér növelheti a vérzés kockázatát. Beszéljen orvosával, hogy segítsen megállapítani, hogy a gyömbér fenyegetést jelent-e, ami növeli a retinális vérzést az Ön esetében.

Az Omega-3 egy zsírsav, amely elősegítheti számos különböző egészségügyi állapot, például a szívbetegség megelőzését vagy segítését. Ennek eredményeként sokan omega-3-t használnak, vagy táplálékban gazdag ételeket fogyasztanak. Az omega-3 zsírsavak is vékonyak lehetnek, magyarázza a Cleveland Klinika. A szervezetnek szüksége van az omega-3-ra, hogy megfelelően működjön, de ha központi szeros retinopátiája van, orvosa javasolhatja, hogy ne szedjen nagy mennyiségű ételeket, amelyek tartalmazzák az omega-3-at, amíg nincs vérzési kockázata. A táplálékban gazdag élelmiszerek sok fajta halat tartalmaznak, például a lazacot és a makréla, valamint a földimogyoró, a dió és a tökmag.

Ha a centrális szeros retinopátia bármely tünetét észleli, azonnal forduljon orvosához. A tünetek közé tartozik a homályos látás és a homályos vagy homályos látás. Érdemes észrevenni, hogy az egyenes vonalakkal rendelkező objektumok, például a könnyű oszlopok, görcsösek lesznek. Talán úgy tűnik, hogy az objektumok sokkal távolabb vagy kisebbek, mint valójában.

Hatások

Gyömbér

Omega-3 élelmiszerek

szempontok