Csikós hidat gyakorolni

A csípőhíd – vagy a csípőhíd – testtömeges gyakorlat, amelyet a hátán lévő padlón fekszik. Az alapváltozatban felemeli a fenékét olyan magasra, amennyit csak tud, miközben a medencét semleges helyzetben tartja anélkül, hogy túlterhelné az alsó gerincét. A fitness szakemberek ezt a gyakorlatot javasolják az egészséges egyéneknek, hogy megerősítsék a csípőt és stabilizálják a törzset.

Milyen híd van

A csípőhíd megerõsíti a fenékét, miközben csökkenti a csípõ hajlítóit és a környezõ szöveteket, Michael Clark szerint a Nemzeti Sportkiadó Akadémia vezérigazgatója. A híd változatai javítják a mag stabilitását és a szervezet tudatosságát, lehetővé téve Önnek, hogy fejlettebb erő- és egyensúlyi gyakorlatokhoz jusson. Az alapgyakorláshoz nincs szükség semmilyen felszerelésre.

Híd változatok

Többfajta híd gyakorlatot fejlesztettek ki. Az egylábas híd a csípő és az egyik láb egyik oldalát képezi, és az alapcsípőhöz hasonló helyzetben van. Emeljük fel az egyik lábát egyenesen felfelé, majd a csípőjét a csípővel lefelé toljuk a földről, és a hidakat egy stabilitási labdával is elvégezhetjük. Legyen a golyó a felső hátsó és a fejét. Emeld fel a csípődet, amennyit csak tudsz, és tartsd egyensúlyban a labdát: A második stabilitási golyóhíd gyakorlása magában foglalja a borjakat és a lábakat a labdán, és felemeli a csípőjét. Helyezze a karjait az oldalára az egyensúly érdekében.

tévhitek

A hidak nem csökkentik a csípőzsír mennyiségét, mert a zsírégetési folyamat az egész szervezetben történik, nem pedig bizonyos területeken. Ha csökkenteni szeretné a testzsírt, képzelje el az egész testet különböző módszerekkel, nagy intenzitású testmozgással, és fenntartsa a kiegyensúlyozott étrendet. A fogyás akkor fordul elő, ha több kalóriát fogyaszt, mint amit fogyaszt.

Bennfentes tippek

Anthony Carey, a San Diego-i Első Funkció alapítója egy pár technikát javasol az űrlap javítására a hídgyakorlat során. Carey, akinek a társasága a gyakorlott fájdalomcsillapítási technikákra szakosodott, azt mondja, hogy ha a térde hajlamos arra, hogy elhajoljon, akkor helyezhet egy jógablokkot vagy szilárd párnát a combja között, és összepréselheti azt. Ha a térdek befelé mozognak, kötözzön be egy nem rugalmas hevedert a combjain és kifelé haladva, ahogy a híd.

Gyakorolj Vigyázz

Ha alacsony a hátfájás, amit egy megérintett ideg vagy pajzsmirigy okoz, akkor ez a gyakorlat rosszabbá teheti az Ön állapotát. Az edzésprogram megkezdése előtt konzultáljon orvosával.