Afro-amerikai hajápolási termékek gyermekeknek

Mivel a haj mindenféle textúrában, vastagságban és színekben jön, az egész fórumon nem kezelhető. Az afrikai-amerikai haj sokkal durvább és kinky, mint más típusú haj, és kevesebb vizet és könnyebb szünetet tart. Ha hosszabb időt és gondot fordít a megfelelő hajápolási termékek és eljárások kiválasztására a gyermek szőrszálaként, akkor kevesebb gondot, panaszkodást és könnyeket kap.

Ecsetelés és kések technikája

A gyermek hajának megtisztítását és fésülését óvatosan kell megközelíteni, hogy elkerüljék a fájdalmat és a frusztrációt. A hajat egy spray palackkal nedvesítse meg, hogy megkönnyítse a kefés vagy fésülési folyamatot. Használjon rattail fésűt a szőrszelvények szétválasztására, és a hajszálak elhelyezésére szolgáló szálakat. Használjon széles, fogazott fésűt, hogy simítsa a hajat és megakadályozza a karmot. A szedést a haj szétszedésére használhatjuk. Ha a hajat megkenni kívánja, akkor válasszon egy puha vagy közepes vaddisznó kefét, mivel ezek szelídbbek a szintetikus sörtékkefékhez képest.

Tisztító rituálé

Az afrikai-amerikai haj hajlamos kiszáradni és könnyebb megtörni, mint más típusú haj. Ezért kevésbé kell mosni a gyermek haját, hogy megtartsa a szükséges nedvességet. Használjon olyan sampont, amelynek pH-értéke 5-6,5, és csak hetente vagy két alkalommal mossa le a hajat. Alaposan nedvesítsd be gyermeked haját, szeleteket szétválasztva hajvágás segítségével és samponnal a fejbőrről a vége felé. A sampont gyengéd hátrafelé mozgassa az ujjhegyeivel, ahelyett, hogy a hajat összezavarja a körömvirág körüli csavarogással. Alaposan öblítse le a hajat. Négy-hat héten keresztül használjon tisztító sampont, hogy eltávolítsa a hajfelhalmozódást. Kerülje az alkoholos és lauril vagy laureth szulfát samponokat, amelyek leöblíthetik a gyermek haját természetes olajjain és kiszáradhatják.

légkondicionálás

Ez a különleges típusú szőrzet extra nedvességet igényel, ezért mindig vegyen egy samponnal egy kondicionálóval, valamint hidratálószert is alkalmazzon a nem samponos napokon. Samponozás után dolgozzon szekcióban, hogy afrikai-amerikai hajkondicionálót alkalmazzon a fejbőrön, és végezze el a végét. Fedjük le a hajat egy zuhanytálcával és hagyjuk hagyni kb. 15 percig, mielőtt a hajat jól öblítenénk és felszívnánk a felesleges vizet. Használjon szárítógépet a gyermek hajára, hogy simítsa ki, és megkönnyítse a stílusot mindkettőn. A könnyű, természetes olaj, mint a jojoba, a kókuszdió, az olívabogyó, a levendula, a zsálya vagy az édes mandulaolaj a fejbőrre és a hajra, míg a haj száraz lesz, fényes, hidratált és kevésbé frizisztikus.

kiegészítők

Nem szabad elfelejtened a hajad ruhát. Vegyél egy csomó gumiszalagot, lehetőleg a ruhával borított vagy zsinórmenteset. Ha problémái vannak a már meglévő gumiszalag eltávolításával, akkor vágja le kis ollóval, ne próbálja meg kihúzni vagy kivágni. A karcsák, hajszálak és hajvágók kötelezőek, ha kislányod van. A sálak és sapkák jól működnek az elkerülhetetlen rossz haj napokon.