A szalicilátok eltávolítása

A szalicilátok természetben előforduló vegyi anyagok a növényeknél. Többféle élelmiszerben és az aszpirin tartalmú gyógyszerekben találhatók. A szalicilátok szerepet játszhatnak az egészségi állapotokban, bár tudományos bizonyítékok nem léteznek a szalicilátok és ezen rendellenességek közötti kapcsolat fenntartására. Megpróbálhatja megszüntetni az anyagot a diétájából a tünetek javítása érdekében.

A szalicilátok magyarázata

A szalicilátok a természetben előforduló kémiai vegyületek, amelyek többféle növényfajban találhatók. Az aszpirin egy szalicilsav nevű szaliciláttípus, de ez nem pontosan ugyanaz, mint a szalicilátok az élelmiszerekben. Az élelmiszerekben található szalicilátok nem rendelkeznek vérhígító hatással vagy cardiovascularis előnyökkel, mint az aszpirin. A szalicilátok a Medscape szerint gyulladásgátló, fájdalomcsillapító és lázcsillapító hatásúak.

Egészségügyi feltételek

Az ételek, amelyeket eszel, nagy hatással lehetnek arra, hogy érzed magad. A szalicilátok az élelmiszer- és testtermékekben számos egészségi állapotot érinthetnek. A szalicilátok által érintett betegségek közül néhány a figyelemhiányos hiperaktivitási rendellenesség vagy az ADHD, az autizmus, az ízületi gyulladás, a krónikus fáradtság szindróma és a fibromyalgia, az Élelmiszer Intolerancia Hálózat szerint.

A szalicilátok forrásai

A SalicylateSensitivity.com arról számol be, hogy nagy mennyiségű szalicilát természetesen előfordul számos zöldségben, beleértve a paradicsomot, a paprika, a retek, az olajbogyó, a brokkoli és az uborka. Szalicilátok nagy mennyiségben vannak jelen az aszalt gyümölcsökben, mindenféle bogyóban, narancsban, szőlőben, szilvában, ananászban és mandarinban. A vegyületet élelmiszer-tartósítószerekben, mézben, gumiszerelésben, mentákban, mandulákban, savanyúságokban, borokban és sörben, valamint nem élelmiszerforrásokban tartalmazzák, beleértve néhány szappanfajtát, parfümöt és sampont.

Eliminációs étrend

Az eliminációs étrend segít kipróbálni, hogy reagál-e vagy sem egy bizonyos anyagra. Az Élelmiszer-Intolerancia Hálózat megmagyarázza, hogy a szalicilátok eltávolítási étrendje megköveteli, hogy legalább három hétig távolítsák el a szalicilátok forrásait a diétájáról és a testápolási termékekről. Ha a tünetek javulását észleli, lassan és fokozatosan próbálhatja meg egyszerre egy szalicilátforrást hozzáadni a reakciók teszteléséhez. Ha a tünetek visszatérnek, tudjátok, hogy nem szabad enni.

figyelmeztetések

Ellenőrizze kezelőorvosával, mielőtt korlátozó étrendet kezdene, beleértve a szalicilát-eliminációt. Ha elkerülte a szalicilátokat a diétájánál az eliminációs kihívás miatt, és eldönti, hogy ismét megeszik, helyezze vissza őket étrendjébe lassan. A SalicylateSensitivity.com weboldala szerint, amikor nagy mennyiségű szalicilátot adnak az étkezéshez gyorsan, amikor a szervezet már nem használják őket, súlyos allergiás reakciókat válthat ki.