A shimano váltók összehasonlítása

A Shimano cserehajlítók mindenütt jelen vannak a közúti és off-road kerékpározásban. Ők az iparág vezető megbízhatóságáról és szívósságáról ismertek. A hegyi és közúti kerékpározáshoz a Shimano három fokozatú csereengedélyt kínál, a csúcsról a középkategóriára és a költségvetés-váltókra.

Top-line Derailleurs

A Shimano által kínált legmagasabb szintű mountain bike cserehajlítók az XTR és a Saint, míg a Dura Ace és a Ultegra kerekítik az útkerékpár váltókat. Ezek gyorscsere-mechanizmusokat, önfeszítő tulajdonságokat, csúcsminőségű csapágyakat és szénszálas gyártást kínálnak. A Dura Ace és az Ultegra váltók kompatibilisek az elektronikus váltással is.

Midrange a Budget Derailleurs-hez

A tartósság és az ár pontok tekintetében a Shimano kínálja a Deore és az SLX mountain bike cserehajlókat. Mindkettő alacsony szintű helyzetben van, hogy elkerülje a károkat, miközben úton jár. A Shimano középkategóriás cserecserélője a 105, a Tiagra és a Soma pedig a költségvetési sor. A 105-et a keménység és a versenyen méltó képességek ismerik.

Összehasonlítás a Campagnolo és a SRAM segítségével

Az elérhetőség és az erő meghatározza a Shimano cserehajlásait a Campagnolo és a SRAM, a másik két vezető gyártó közül. A Shimano népszerűsége a Campagnolo fölött lehetővé teszi a váltók számára, hogy nagyobb hozzáférést biztosítsanak a javításhoz és a cserehez, és az SRAM cserejátékosai már nem ismertek, különösen versenyhelyzetekben.