A cukorbetegek enni epereket?

Piros, érett, édes és gyümölcslé, a szamóca kellemes öröm. Nem csak akkor biztonságosan eszik epereket, ha cukorbetegsége van, de valójában bátorítani kell erre. Az eper és más gyümölcsök számos egészségügyi előnyben részesülnek, és a diabéteszes étrend egészségesebb része. Emellett a növekvő kutatási eredmények azt sugallják, hogy a szamóca olyan összetevőt tartalmaz, amely segít a 2-es típusú cukorbetegség kezelésében. Mindaddig, amíg nincs allergia a gyümölcsre, az amerikaiak táplálkozási irányelvei arra ösztönzik Önt, hogy élvezze a szamócát a mindennapos 1,5-2 csésze gyümölcs részeként.

Az eper szénhidrátot biztosít a szervezetnek. Ha cukorbetegségben szenved, figyelmet kell fordítania arra, hogy hány és milyen szénhidrátot eszel. A szénhidrátot glükózra konvertálják, egy speciális inzulin hormon segítségével. A glükóz a szervezet elsődleges energiaforrása, de a cukorbetegeknek gondjuk van az inzulinnal kapcsolatban, és túl sok glükóz fordulhat elő a szervezetben. Túl sok szénhidrátot fogyasztva több glükózt fogyaszthat, mint a diabéteszes testet. Ez a cukorbetegek elsődleges problémája a gyümölcsök, például a szamóca gyümölcse. Azonban a szénhidrát fontos tápanyag, és egy fél csésze eper csak körülbelül 6 g szénhidrátot tartalmaz. Egyszerűen csak figyelembe kell vennie a szénhidrátok szénhidrátját a teljes szénbevitelhez. Továbbá, a szamóca 40-et kap a glikémiás indexen, mértéke, hogy a szénhidrátok miként hatnak a vércukorra és az inzulinnak, ahogy emésztik őket. Az 55-nél alacsonyabb pontszámot “alacsonynak” tartják, ami azt jelenti, hogy az élelmiszer lassan felszívódik és egészségesebb a diabéteszes étrend esetében.

Az eper alacsony kalóriatartalmú, de magas az egészségjavító összetevőknél, mint a rost és a C-vitamin. Mind a “bogyó”, mind a magok egészséges rostot adnak. A szálak fontosak a cukorbetegek számára, különösen akkor, ha megpróbálják lefogyni. Ez egy ömlesztett anyag, amely segít hosszabb ideig megelégedni és kevesebbet enni. Ugyancsak enyhíti a székrekedést. Sőt, élvezze a kiadós, félcsészés eper-adagot, amely mindössze 25 kalóriát kínál, így finom ízvilággal élvezheti az egészet. Ugyanaz a kiszolgálás az immunerősítő C-vitamin 80% -át adhatja egy nap alatt. Az eper is kevés kalciumot és vasat tartalmaz.

Az epret tartalmaznak jelentős mennyiségű anyagot, az úgynevezett ellagitannineket és antocianint, amelyek segíthetnek kezelni a hiperglikémiát és a magas vérnyomást a 2-es típusú cukorbetegséghez. A “Biofactors” és a “Journal of Medicinal Food” folyóiratban megjelent kutatások szerint ezek az anyagok csökkenthetik a vércukorszintjüket keményítőben gazdag étkezés után. Segíthetnek abban is, hogy lebontják az enni kívánt keményítőt. A Nutrition Journal című cikk szerint ezek az anyagok antioxidáns tulajdonságokkal is rendelkeznek, amelyek csökkentik a koleszterinszintet és a metabolikus szindróma kockázatát egy női csoportban. Az Országos Cukorbetegedési Program ajánlja a szamóca étkezését a gyümölcsök és zöldségek növelésére és a testsúly csökkentésére irányuló terv részeként. A testsúlyszabályozás fontos része a cukorbetegség kezelésének, és elősegíti a cukorbetegség megelőzését is.

Kerülje a desszertek részeként elkészített szamócafogyasztást, pl. Pite-t és kagylót. Kerülje a szamócát is, amelyet cukros szirupokban fürdött. Ezek a desszertek túlzott mennyiségű szénhidrátot, kalóriát és zsírt adnak. Mégis, élvezheti a friss, fagyasztott, konzerv és szárított szamóca. A fajta segít bővíteni a táplálkozását, és kevésbé korlátozza érzéseit. Add hozzá a szamóca a meleg vagy hideg reggeli gabona, vagy használja őket snack, hogy növelje az Ön által fogyasztott mennyiséget.

Gyümölcs, szénhidrát és cukorbetegség

Eper Stats

Eper a cukorbetegség kutatásában

Figyelem és tippek