Vadászgépek rosszak a vállaknál?

A vitorlázó gépek teljes körű edzést nyújtanak, mivel gyakorolják az absz, a vállakat, a háttámlákat, a karokat és a lábakat. A vontatógépek nem vállak. A megfelelő evezőgép technikával való összpontosítás biztosítja, hogy a gép segítsen a vállizmok felépítésében, ahelyett, hogy fájdalmat vagy károkat okozna.

Helyes technika

Helyezze az evezőgépet sík felületre egy nyitott térben. Üljön a gépre és fókuszáljon folyamatos mozgás létrehozására. Kezdetben a térdek hajlottak lesznek, és a lábaid függőlegesek, míg a karod és a vállod előrehalad. Húzza ki a térdét, miközben a karját és a vállát ugyanabban a helyzetben tartja. Miután a térd teljesen meghosszabbodott, hajlítsa meg a könyökét, és vigye az evezőt a gyomrába, miközben áthelyezi a vállát, és kiterjeszti a hátát.

Hallgassa meg testét

Állítsa le az evezést, ha fájdalmat érez a vállán. A fájdalom azt jelezheti, hogy rosszul használja a gépet, vagy sérült meg. Ha a fájdalom gyorsan eltűnik, keressen útmutatást a megfelelő technikára. Ha a fájdalom továbbra is fennáll, forduljon orvoshoz.