Túl sok fehérje fogyasztása veszélyes lehet terhesség közben?

A fehérje a terhesség alatt elengedhetetlen, és anélkül, hogy elegendő mennyiségben lenne, a baba normálisan nem fog növekedni. A rendszerint több fehérjét fogyaszt, mint amire szükséged van, azonban akadályozhatja a baba fejlődését. Kerülje el ezeket a problémákat azzal, hogy megtudja, mennyire elegendő, és hogyan kell eljutni ahhoz, hogy pontosan azt kapja, amire szüksége van.

Fehérje és terhesség

A terhesség alatt sok fehérjére van szükséged, mivel elősegíti a magzati szövetek fejlődését, beleértve a magzatok születését okozó agyának megfelelő növekedését, az Amerikai Terhességi Szövetség szerint. Önnek is szüksége van a megfelelő fehérjére, mert elősegíti a szervezet számára a extra vért, hogy támogassa a terhességet. A fehérje különösen fontos a második és harmadik trimeszterben, az Amerikai Terhességi Szövetség beszámol.

Mennyire elegendő?

A terhes nők több fehérjét igényelnek, mint a terhes nők. Célja a 70 gramm fehérje naponta, javasolja a BabyCenter honlapját, de az American Pregnancy Association megjegyzi, hogy 75 és 100 gramm fehérje megfelelő. Ezt a sok gramm fehérjét nem kell a napi étrendbe csomagolni, hanem az egész héten átlagértéket kell elérnie, a BabyCenter javasolja.

A túl sok fehérje veszélyei a terhesség alatt

A fehérje ételek, mint például a hús, magas kalóriát tartalmazhatnak. Bár a terhesség alatt körülbelül 300 extra kalóriát igényel a terhesség ideje alatt, az Amerikai Terhességi Szövetség szerint több kalóriát fogyaszthat, mint amennyit naponta szükséged van, ami egészségtelen súlygyarapodáshoz vezethet, ami meghaladja a terhesség támogatását. A szükségesnél több fehérje megszerzése nem előnyös, és a normális magzati növekedést károsíthatja, a 2003-as cikk szerint a “Cochrane adatbázis rendszeres felmérések” című közlemény szerint. A “British Journal of Nutrition” című, 2012-ben megjelent cikk arról számolt be, hogy a magas fehérje, alacsony szénhidráttartalmú étrend gátolhatja a meg nem született baba növekedését, részben azért, mert a terhes nőt bizonyos táplálkozási hiányosságok kialakulásához vezethet.

A megfelelő összeg megszerzése

Az egészséges és kiegyensúlyozott étrend, amely magában foglalja a sovány húsokat, az alacsony zsírtartalmú napi ételeket, a gyümölcsöket, a zöldségeket és a teljes kiőrlésű gabonát, biztosítja, hogy minden szükséges tápanyagot kapjon, beleértve a fehérjét. Beszéljen orvosával arról, hogy mennyi fehérje van szüksége, de két vagy három adag sovány hús és két-három adag vegetáriánus fehérje ételek, például a bab, a lencse és a dió, valószínűleg mindent megad.