Különbség a főiskolai és a középiskolai baseballpályák között

A gimnáziumi és főiskolai szintű baseball-szint közötti különbség nagymértékben eltérhet, de a játéktér, ahol a sportot játsszák, kevés különbséget mutat. A mező méretének és elrendezésének konzisztenciája elősegíti a fiatal baseball játékosok felkészítését, ha úgy döntenek, hogy a középiskolából a főiskolai atlétára váltanak. Ezenkívül szabványosítja a sportot, így egy baseball-mező használható a játék különböző szintjein.

Az egyik fő különbség a középiskolai és a főiskolai baseball között a távolság az otthoni lemeztől a külső falig. Az Országos Középiskolai Egyesületek Országos Szövetsége (NFHS) azt javasolja, hogy az északi fal vagy kerítés legközelebbi pontja legalább 300 láb legyen a tisztességes területen lévő otthoni tányértól, és a középső vonal a külső falhoz legalább 350 láb legyen. Az egyetemi szinten az Országos Kollégiumi Atlétikai Szövetség (NCAA) azt állítja, hogy ezeket a számokat 330 lábra és 400 lábra kell emelni.

Ellentétben az NFHS-vel, az NCAA erősen javasolja, hogy a főiskolai baseballpályáknak “szilárd és biztonságos” külső pályájuk van. Az egyesület javasolja, hogy az állandó kerítések legalább 6 méter magasak legyenek, de 8 láb az előnyben részesített magasság. Az NCAA elutasítja az 1-től 4 hüvelykes lemezekből és nylon kerítésekből készült fadarabokat, mivel azok nem biztonságosak és bizonytalanok.

Az NCAA azt javasolja, hogy a csapatok egy olyan mezőben játszanak, ahol egy figyelmeztető pálya jelenik meg az elülső kerítés, a dugók és a backstop előtt. A figyelmeztető sávnak ezen a területen legalább 15 láb szélesnek kell lennie, és más anyagból kell készülnie, mint a fair play terület. Az NFHS 2013. óta nem követel meg vagy ajánlhat figyelmeztető sávot szabályaiban.

A középiskolák és a főiskolai baseballpálya mérete ugyanaz. A ház és az első bázis közötti távolság 90 láb. Kb. 127 méter távolságra van az otthontól a második bázisig és 90 láb távolságban az otthoni lemeztől a harmadikig. A kanyargó halmától a házi tányérig terjedő távolság 60 1/2 láb. Az otthoni tányér távolsága a háttértől 60 láb, a fűszál fűvonalának pedig egy 95 lábos ívben kell megnyúlnia a dobóhegy elejétől. Az NFHS és az NCAA között az egyetlen különbség, amikor a pályán van, hogy két ellentétes csapat edzője kölcsönösen beleegyezik abba, hogy az NFHS szabályok szerinti nem szabályozási lehetőséggel játsszon.

Outfield távolság

Outfield kerítés

Figyelmeztető pálya

Távolsági távolságok