Jó függőleges a középiskolai futballhoz

Az NFL kombinációjának 2011-től kezdődően a legmagasabb pontszám az ugrópróbára, Gerald Sensabaugh-tól származik, aki a korábbi NFL atletos, aki 46 centiméter. Bár ez a ugrás a labdarúgó-játékosok közül a legjobbat jelöli, az ezt követő tartomány még mindig jónak számít. Ez a “jó” tartomány a középiskolai sportolók számára változik, az álláspontja és az általános atlétikai képesség szerint.

Jump Range

A középiskolai sportolók számára a függőleges ugrások általános választéka 26-28 hüvelyk. Az Elite középiskolai labdarúgóknak azonban függőlegesnek kell lennie, mint 30 hüvelyk, a főiskolai újoncok pedig 36 vagy több hüvelykre képesek. A jó függőlegesek széles skálája függ a pozíciótól és az általános atlétikai képességtől. A Linemen tipikusan alacsonyabb függőleges, mint pl.

Függőleges ugrás teszt

Az erőpróbákhoz és a 40 yardos sprinthez hasonlóan a középiskolai futballisták rutinszerűen végeznek egy függőleges ugrás tesztet. A teszt segíti az ugratási képesség azonosítását, valamint az erőt és a hatalmat. A függőleges ugrás teszthez szükség van egy mérőszalagra és egy jelölőeszközre, például krétára. Mérje meg az álló kapaszkodót úgy, hogy karja kinyúlik, majd mérje meg az elérés és az ugrás közben elért legmagasabb pont közötti különbséget. A vizsgálóberendezések speciális alkatrészei automatikusan jelzik és kiszámolják a függőleges ugrásokat.

Teljesítményelőrejelző

A függőleges akkor fontos, ha középiskolai futballista, mert alacsonyabb testtel, erővel és általános atlétizmussal rendelkezik. Ennek eredményeképpen az edzők a függőleges ugrást használják a funkcionális teljesítmény és a játék szintjének előrejelzésére. Például az edzők használhatják a függőleges ugró teszt eredményeit, hogy eldöntsék, hogy a főiskolát, az ifjúsági főiskolát vagy az újonc futballcsapatát fogják-e végezni.

Képzési technikák

Javíthatja a függőlegeset speciális képzésen keresztül. Különböző plyometrics-eket és a gyakorló edzést általános erősségű és kondicionáló programba foglalja. A minta gyakorlatok közé tartozik a doboz ugrások, a mélységi ugrások, a ugrókötél és a squat ugrások. Végezzen el egy-két különböző ugrás edzést egy-három edzés hetente körülbelül 6-12 hétig, hogy javuljon az ugrás.