Egy húzott izom a vállon és a nyakon

A vállon és a nyakon belül húzódó izmok történhetnek a fejmozgások vagy a nehéz emelések során. Még az egyszerű lépések is okozhatnak nyak- vagy válltörést olyan izmokban, amelyek túlzott vagy rossz testtartással fenyegetettek. Amíg az izmok sérüléseinek megoldódnia kell, a súlyos váll- és nyaki balesetek többet jelenthetnek, mint az izmok a rotátor mandzsettában és körül. A bursitis, a tendinitis és a váll vagy a nyaki gerinc egyéb nehézségei hozzájárulhatnak a mozgásszervi fájdalomhoz és a fogyatékossághoz, és átfogóbb kezelést igényelnek.

Azonosítás

A gyengeség és a fájdalom gyengeséges vagy szisztematikus túlzott használata után fellépő fájdalmak azt mutatják, hogy az izmok húzódnak. A hüvely és a merevség, amelyek nem teljesen korlátozzák a mobilitást, kizárhat további ínt, ínszalagot és csontkomplikációkat. A University of Buffalo Sports Medicine csoport megjegyzi azonban, hogy az orvosnak meg kell határoznia a közepesen súlyos vagy súlyos sérülések mértékét.

szempontok

Az alapbetegségek kezelésére az izom-rehabilitáción túli kezelésre lesz szükség. Ha nem tudja megmozdítani a karját a válltörzset követően, jelezheti, hogy szükség van röntgensugarakra vagy más vizsgálatokra további problémák diagnosztizálásához, például csonttörések vagy diszlokációk esetén. Azoknál a betegeknél, akiknél a nyakfájás a karba sugárzó fájdalmat érez, szükség lehet az idegkárosodásra. Az amerikai ortopédiai akadémia beszámol arról, hogy a traumás incidens nélkül a vállon és a nyakon felmerülő fájdalom összefügghet a gerinc állapotával.

szempontok

A váll- és nyaki fájdalom az izmokra korlátozódik, ami azt jelenti, hogy a szövetszálak kicsit vagy teljesen el vannak választva, magyarázza a NYU Langone Medical Center. A kezelésnek arra kell irányulnia, hogy segítsen a szervezetnek megújulni és erősíteni a húzott izomszöveteket. Ez magában foglalja a pihentetés és a váll- és nyaki fájdalom és gyulladás megszüntetése révén a sejt energiájának felszabadítását.

Megoldás

A betegeknek korlátozniuk kell az aktivitást és támogatniuk kell az érintett területet, amíg a kezdeti fájdalom és duzzanat csökken. A MayoClinic.com ajánlja puha nyakörv és gallér viselését a nyak és váll törzsek elleni védelem érdekében. A betegek jégcsomagot is alkalmazhatnak, és az ibuprofánt vagy az aszpirint a fájdalomtól és gyulladástól mentesítik. Ahogy a kellemetlenség eléri, a kezelésnek tartalmaznia kell egy nyújtó és erősítő gyakorlatok programját.

Megelőzés

Annak érdekében, hogy megakadályozza az izmok újbóli károsodását, előfordulhat, hogy a betegnek testtartást kell végeznie, például ergonómikus emelési technikákat alkalmazva, vagy nem kell a nyak és a váll között telefonnal összekötni. Az Amerikai Fizikai Terápiás Szövetség emlékezteti a betegeket arra, hogy az asztalra álljanak a nyakkal semleges helyzetben, ideális esetben a támogatott karokkal. Ez összehangolja a test többi részét, és megakadályozza, hogy a beteg elhajoljon, ami válltörést okozhat.