Egy brokkoli és sajt quiche-t

A Quiche egy finom sült reggeli vagy brunch étel, amely tojásokat, zöldségeket, húsokat és sajtokat tartalmaz, aranysárkába sült. A brokkoli és sajt quiche gyors és egyszerű elkészítése. Töltsd le a reggelit úgy, hogy élvezed egy szelet quiche-t kedvenc reggeli húsával, például szalonnával vagy kolbásszal.

A quiche elsődleges összetevője a tojás, amelyet tejjel keverve könnyűvé és bolyhosodóvá téve. Készítheti saját pite shelljét, vagy megvásárolhatja az előre elkészítettet. A brokkolyt le kell sütni és apróra vágni. A brokkoli forrásban lévő vízben való elfogyasztása segít enyhíteni, így nem rendelkezik túlságosan ropogós textúrával a quiche-ben. Használhatja kedvenc aprított sajtját quiche-ban, de a cheddar kiegészíti a legjobb brokkolit. Töltse fel a héjat a brokkoli florettekkel, tojásos keverékkel és sajtokkal. Sütjük, amíg alaposan elkészítjük, szeleteljük és azonnal szolgáljuk.

A brokkoli és sajt quiche magas zsírtartalmú és kalóriát tartalmaz, amelyek a tojásokból és a sajtból származnak. A 8 hüvelykes quiche hat embert szolgál. Az egyik szelet körülbelül 230 kalóriát tartalmaz, amelyek nagy része zsírból származik. A szénhidrátok, a zsír és a fehérje a legfontosabb makronutriensek, amelyeket a szervezet energiára fordít. A MayoClinic.com szerint a kalóriák 45-65 százaléka szénhidrátból származik, 20-35 százaléknak zsírokból kell származnia, és 10-35 százaléknak fehérjéből kell származnia. Mindkét szénhidrát és fehérje 4 kalóriát tartalmaz grammonként, de a zsír 9 kalóriát tartalmaz grammonként. Egy darab brokkoli és sajt quiche körülbelül 11 g szénhidrátot, 16 g zsírt és 10 g fehérjét tartalmaz. Ez 44 kalóriát tartalmaz a szénhidrátból, 144 kalóriából a zsírból és 40 kalóriából a fehérjéből.

A brokkoli és a sajt quiche-t számos kulcsfontosságú vitamin töltik be. A brokkoli elrejtése egy quiche-ben egyszerű módja annak, hogy befedjen néhány zöldséges adagot. Az A és a Vitamin A zsírban oldódó vitaminok, amelyek rejtve vannak a brokkoliban. A szervezet az A-vitamint használja a teljes egészségre és optimális látásra. A K-vitamin szükséges ahhoz, hogy segítsen a vérrögének, ha seb jelentkezik. A brokkoli C-vitamint is tartalmaz, erős immunrendszert és folátot, ami segít a szövetek és sejtek növekedésében. A tojások niacint tartalmaznak, amely segíti a testét a szénhidrátok lebontásában, és a D-vitamin, amely segít a szervezetnek a kalciumot az erős csontok elnyelésére.

Ha figyeled a testsúlyodat, vagy csökkenteni kell a kalóriákat, akkor pótlásokat tehetsz a brokkoli és a sajtos quiche-ben. Készítse el a quiche-t 4 rész tojásfehérjével és 1 egész tojással. Ez az egész tojás textúráját és ízét adja, de körülbelül 25 kalóriát és 4 g zsírt takarít meg szeletenként. Használjon 1 százalékos vagy felesleges tejet a magasabb zsírtartalmú tej helyett. Vágja vissza az aprított sajtot, vagy válasszon egy alacsony zsírtartalmú változatot, hogy csökkentse a kalóriát az étrendből.

Összetevők és eljárások

Kalóriák és makroelemek

Vitaminok és ásványi anyagok

Egészséges alternatívák