Dieter tea összetevői

Számos vállalat forgalmaz gyógynövényeket, amelyeket “dieter teának” neveznek, és mindegyiknek hasonló összetevői vannak. A Dieter tea összetevői állítólag elfojtják az étvágyat, felgyorsítják az anyagcserét és növelik a zsírégetés sebességét. Bár néhány összetevő elfojtja az étvágyat, az egyetlen módja annak, hogy felgyorsítsa az anyagcserét a végén, az izomépítés. Egyszerűen csak a diétás teával való fogyasztás nem okoz Önnek fogyást, és ha diétás teát iszol, problémákat okozhat, amelyek zavarják a súlycsökkentő célokat.

hashajtók

Természetes növényi kivonatok – mint az aloe, a tyúk és különösen a szenna, amelyeket szinte minden diétás teákban használnak – stimulálják a vastagbéleget, amely lazító hatással bír. Az elmélet az, hogy ha az élelmiszer nem marad a testedben, akkor nem tudja felvenni az összes kalóriát. A “Go Ask Alice !,” szerint a Columbia Egyetem online egészségügyi-szakértői tanácsának oszlopa szerint ez nem így működik. A bevitt kalóriák a vékonybélben kerülnek feldolgozásra. Mire az élelmiszer eléri a kettőspontját, már felszívta a kalóriákat.

Metabolizmus Boosterek

A kínai ma huang növényből származó Ephedra már nem az étkezési teákban kerül forgalomba az Egyesült Államokban, de más természetes növényi kivonatok, mint a guarana, hasonló hatást fejtenek ki. A Guarana a Swarthmore College szerint a kávé koffeint kétszer tartalmaz. Ez növelheti a pulzusszámát, de valójában nem növeli azt a sebességet, amelyen a szervezet metabolizálja az ételt vagy zsírt ég el.

Étvágycsökkentők

A természetes növényi kivonat hoodia általában megtalálható dieter teák. A Huntington College of Health Sciences szerint az afrikai boszorkányok törzséből származó anekdotikus bizonyítékok azt mutatták, hogy a vadászok napközben élelem nélkül élvezik a zamatos hoodia rágását. Az autentikus hoodia drága, és nem szabályozott, így a dieter teák, amelyek azt állítják, hogy hoodia-tartalmat tartalmaznak, valójában nem tartalmaznak semmilyen.

Ömlesztett rost

A szál fontos az egészséges táplálkozáshoz, de túl sok jó dolog lehet. A diétás teák ömlesztett termelő szálak – amelyek magukban foglalják az agart, a psylliumot és a metil-cellulózot – megduzzadnak, mivel elnyelik a vizet a rendszerből. Ezzel teljessé válhat. Ők is laksatívokként működnek abban a téves meggyőződésben, hogy minél kevesebb az idő az élelmiszerben a bélrendszerben, annál kevesebbet veszel fel.

A diétás teák fogyasztásának mellékhatásai közé tartozik az émelygés, hányás, szédülés és idegesség. A hashajtók használata visszaeshet és függést okozhat róluk. Az étkezés helyett a diétás teák felveszik a táplálékot és az energiához szükséges kalóriákat, és alultápláltságot okozhatnak. Lassíthatja az anyagcserét is, ami legyőzheti a testsúlycsökkenési kísérleteit.

Figyelem