Az úszás után a nyaki fájdalom okai

Az úszás egy alacsony ütemű testmozgás, amely könnyű az ízületeknél, de a hibás stroke mechanika vezethet a nyaki fájdalomhoz. Mivel az úszás olyan erősen függ a technikától, bármilyen tökéletlenségek befolyásolják a víz sebességét és hatékonyságát. Ha nehezebb úszni gyorsabban, akkor már megterheli a nyakamegeket, ami fájdalomhoz és merevséghez vezet.

A nyak területén hét csontos csigolya veszi körül a gerincvelőt, ahogy az agyadra esik le az alsó torzó felé. Több idegvágó ág nyúlik el a nyakcsigolyától a karokig és a felső törzsig. Az oszlopot körülvevő csigolyák bármilyen ízületi gyulladása rezegtesse a zsibbadást és a fájdalmat bárhol a felsőtestében, valamint a nyak területén. A magasodás okozta sérülések is kemények és érzékenyek lehetnek a nyak területére. Általában az úszás segít erősíteni az izmokat, és enyhíti a fájdalmat a merev, fájó nyakaktól. Ha az edzés után rosszabbnak érzi magát, mint korábban, mégis elemeznie kell a stroke technikáját.

A freestyle stroke úszása nyaki fájdalomhoz vezethet, ha nem tartja a fejét a testével. Ideális esetben a fejét és a testet egyenes vonalban tartja az egész stroke során. A megfelelő, semleges fejpozíció a medence aljára néz, amikor úszni fogsz freestyle. A medence vége felé kissé előrefelé nézve stresszt jelent a gerincoszlop és a nyakizmok, ami merevséghez vagy fájdalomhoz vezet. Tartsa a fejét a gerinccel az emlő alatt is, különösen akkor, ha a víz felett süllyed.

A kezdők úsznak néha túlkompenzálódnak, amikor belélegzik, és a fejüket messze a vízből távolítják el. Ha túl magasra emeli a fejét, szorosan a vállán vagy a fej túlságosan forgatásával, nemcsak merevséget és fájdalmat, hanem bizsergést és zsibbadást okoz. Testének forgatása a freestyle stroke során minimálisra csökkenti a nyak felemelését vagy csavarását, mindkét oldalán pedig a légzés segít elkerülni a feszes nyakizmokat. A hátsórész nem okoz sok problémát, mert nem kell mozgatni a fejedet lélegezni. A pillangó stroke esetén a légzés korai szakaszában a légzésre kell összpontosítani, mielõtt a karjaid visszaállnak a víz felett.

Amikor a nyaka fájdalmas az úszást követően, időt kell hagynia az úszásról a szokásos módon. Változtasd az edzésed úszva egy másik stroke-ot, vagy vízi kocogás vagy futás, hogy fenntartsd a fitness szintet felgyógyulás közben. Találkozzon egy edzővel és beszélje meg a nyak problémáit. Néhány munkamenet a technika javítására törekedett, csökkentheti vagy megszüntetheti a jövőbeli nyaki fájdalmat vagy merevséget. Ha a nyaki fájdalom rosszabbodik, vagy nem javul a pihenés miatt, tanácsért forduljon orvosához vagy az egészségügyi szakemberhez.

alapjai

Test / Fejigazítás

Légzési pozíció / időzítés

Felépülés