Az elülső deltoid húzódik

A deltoid egy háromfejű izom, amely az elülső deltoidból, laterális deltoidból és a hátsó deltoidból áll. Az elülső deltoid számos mellkasi mozgással foglalkozik. Ha ez az izom szorosra válik, megváltoztathatja a testtartását, és veszélyeztetheti a sérülést. Az elülső deltoid megnyújtásával fenntarthatja a mozgást és a rugalmasságot.

Kezdjük, üljünk a padlón vagy egy szőnyegen. Hajtsa vissza és tegye a kezét a padlóra a maga mögött. Tartsa a kezét kissé szélesebbnek, mint a váll szélessége, és tartsa ujjait a testétől. A feszítés végrehajtásához lassan lazán csípje le a csípőjét a kezeidről, és tartsa, amikor elkezdi érezni a feszítést. Ez a feszítés szintén elvégezhető a keze hátrahúzásával, a csípő mozgása helyett.

Álljon egy fal vagy egy ajtó végében, és tartsa testét merőlegesen a falhoz vagy az ajtóhoz. Helyezze a kezét kissé alacsonyabb, mint a vállán a fal felületén. A feszítés megkezdéséhez fordítsa el a testét a falon levő karból, és tartsa kissé kanyargó könyökét a szakaszon. Fordítsa el a testét addig, amíg a vállát el nem éri. Fogja meg, majd kapcsolja a karokat.

Állj fel egyenesen a mellkasoddal és a vállaiddal, fontos, hogy ne csússz. Hozd el a karodat mögött, és csukja össze a kezét. Miközben a kezedet mögötted tartod, addig emelje fel a karjaidat, amíg a vállodon nem érzed magad. Fontos, hogy egyenesen tartsa karjait, de ne zárja le a könyökét, és tartsa egyenesen a hátát.

Ha a vállod szoros, akkor passzív nyújtást kell tennie. A passzív nyújtás során az elülső deltoidot a feszültségpontig húzza és tartsa 30-60 másodpercig. Ez a fajta nyújtás az izom meghosszabbítását és a jobb testtartást és funkciót eredményezi. Fontos, hogy gyakoroljon, különösen akkor, amikor a vállak és a mellkason részt vesznek az edzésben.

Elülső Deltoid Stretch

Ajtó elülső Deltoid Stretch

Elülső vállpánt

Nyújtási protokoll