Allergia a férfiak hónaljból készült dezodorokhoz

A gyulladás alapvető szerepet játszik a szervezet homeosztázisának fenntartásában vagy egyensúlyában. A gyulladás segít fenntartani a testhőmérsékletét egészséges, 98,6 fokos fokon. Az izzadság azonban a testszaghoz is kapcsolódik. Ez azért van, mert az aporrini mirigyek izzadása zsírt tartalmaz, amelyet a test természetes baktériumai fogyasztanak, szagként termelő melléktermékként. A dezodor az egyik leggyakoribb módja a testszaga kezelésének. Azonban néhány embernek allergiás reakciója lehet a dezodorok összetevőiről.

Hogyan működik a dezodor

A dezodorok két fő módon dolgoznak. Olyan összetevőket tartalmaznak, amelyek a bőrt savasabbá teszik a hónaljban. A savasság kellemetlen környezetet teremt a baktériumok számára, amelyek felelősek a testszag kialakulásáért. A dezodorok parfümöket és illatanyagokat is használnak, hogy a testszag illatát erősebb és kellemesebb illattal lefedjék.

Allergia okai

A bőre reagálhat az alkoholra, amely savasabbá teszi a bőrt vagy a dezodorban használt parfümökre vagy illatokra. Ha izzadásgátlószert használ, a teste reagálhat a verejtékmirigyek, például az alumínium alapú alumínium-klorid vagy alumínium-cirkónium-trikolorohidrex-glicin blokkolására használt hatóanyagokra is. Ha allergiás vagy egy vagy több ilyen összetevőre, akkor a szervezet reagál a dezodorra, mivel ez egy káros behatoló a szervezetbe. Ez azt jelenti, hogy a szervezet aktiválja az immunrendszert, hogy olyan anyagokat állítson elő, amelyek az allergén elleni küzdelmet eredményezik, ami különböző tünetekkel jár.

Jelek és tünetek

Számos jel és tünet figyelhető meg, amikor egy dezodor allergia. Először is minden megmagyarázhatatlan változás a hónaljban vagy bármely más bőrfelületen, amely érintkezésbe került a dezodorral. Ez lehet vörös, irritált bőr, viszketés, duzzanat vagy bőrkiütés kialakulása a bőrön, például kontakt dermatitis esetén. A dezodorral szembeni allergia súlyosabb jelei közé tartoznak a súlyos duzzanat, a nyelv vagy a torok duzzanata, légzési nehézség, sportos pulzusszám, hasi fájdalom, hasmenés, zihálás vagy szédülés, amelyek mind a potenciálisan halálos anafilaxia figyelmeztető jelei lehetnek.

alternatívák

Ha enyhe allergiás reakciója van a dezodorra, először próbálkozzon a márkák cseréjével. Ön csak allergiás lehet egy bizonyos egyedi összetevőre vagy illatra, amely csak abban az adott dezodorált termékben található meg. Ha még mindig reakciója van, vegye fontolóra a hagyományos dezodorok, mint például a kristályszagú dezodorok, a hipoallergén dezodorok, az illatmentes dezodorok vagy a természetes termékekből készült dezodorok alternatívái. A rendszeres fürdőzés, a ruhák viselése, amelyek jobb lélegzést tesznek lehetővé, hogy megakadályozzák a verejtékezést és megváltoztassák az étrendet olyan élelmiszerek eltávolítására, amelyek több szagos verejtékhez vezethetnek – például a fokhagymát és a vöröshagymát – is segíthetnek abban, hogy szabályozzák a testszagait anélkül, hogy olyan dezodorokat használnának, Allergiás reakció.