A halálozások irritálhatják-e a piriformis izomot?

A holtág egy összetett mozgás, amely számos izomcsoportot működtet, beleértve a combnyeregeket, a magot, a glutationt, az alsó végtagot, a felső hátsó, a középső hátsó és az alkart. Mivel a holtág olyan sok izomban működik, van egy kísértés, hogy a terhelés súlyát a rúdra tereljük. Bár ez erősebbé teheti, sérüléshez és irritációhoz is vezethet. Ilyen probléma például a piriformis szindróma.

A piriformis egy olyan izom, amely a gyomrában része, és a fenek közepén fut. A zsákmányból és az ujjból származik, és a nagyobb combcsonton, a comb felső részén helyezkedik el. A piriformis felelős a csípő oldalirányú forgatásáért, például amikor megfordítja a lábát, hogy oldalra mutasson. Segíti a csípő-elrablást is, ha a csípője hajlott helyzetben van.

A piriformis szindróma akkor fordul elő, amikor irritálódik az izomba, ami nyomást gyakorol az ülőidegre. Az ülőideg keresztüljárja a feneket és a combját és az alsó részét. A gyulladt vagy szűk piriformis fájdalmat okozhat ezeken a területeken. A fájdalom általában rosszabbodik, amikor leülsz, vagy amikor a gitárokat dolgozol az edzőteremben vagy a hétköznapi tevékenységekben, például a lépcsők mászásával.

Ha rendszeresen végzi a halálozásokat, az egész gluteális terület szorosra válhat. Ez a feszültség átjuthat a piriformisra és nyomást gyakorolhat az ülőidegre. A szumóhéjhúzók, amelyek széles körben használatosak, kevésbé feszítik a hát alsó részét, de sokkal nagyobb terhelést jelentenek a glutationokra, mint a hagyományos holtágak. Ezért egy szumóhúzó nagyobb valószínűséggel alakulhat ki piriformis szindrómában. Ezenkívül, mivel a piriformis egy külső forgató, a lábaddal végrehajtott holtág növekedése növeli a piriformis problémák kialakulásának esélyeit.

Az alul aktív és gyenge glutationek is gyanakvással járó piriformisért felelősek, különösen ha sok napot töltesz lefelé. Ebben a forgatókönyvben a holtágzás valójában megerősítheti a golyókat és megoldhatja piriformis problémáit, a CrossFit Intrepid edzője, Marcus Heidtman szerint. A piriformis fájdalom pontos okainak diagnosztizálása érdekében kérdezze meg kezelőorvosát vagy sportolóját, hogy meghatározza a legmegfelelőbb lépést, és hogy a holtágazatok segítenek vagy akadályozzák-e a helyreállítást.

A Piriformis

Irritáló probléma

Vannak a Deadlifts a hibás?

Halálozások a Megmentésre