A gyógynövények kezelhetik a magas thrombocytaszámot?

A vérlemezkék a vérben jelen lévő sejtfragmensek. Segítenek abbahagyni a vérzést a bőr sebéből, fekélyekből és sérült és beteg szervekből. Egészséges egyéneknél a milliliterenként 250 000 és 500 000 közötti vérlemezkék vannak, a Nebraska University of Omaha szerint. Ha a véred nagyobb koncentrációban van, akkor fennáll a veszélye a belső vérrögöknek, amelyek stroke-ot vagy szívrohamot okozhatnak. Egyes gyógynövények segíthetnek megvédeni a vérlemezkeszámokat a vérben, vagy megakadályozni a vérrögök kialakulását. Mielőtt bármilyen gyógynövényt alkalmazna a magas thrombocytaszám kezelésére, kérdezze meg kezelőorvosát.

A Ginkgo biloba, amely Kínában őshonos gyógynövény, az Egyesült Államokban és Európában mint memóriaerősítőnek kerül forgalomba. Ennek ellenére hosszú múltra tekint vissza, mint keringési fokozó. A ginkgofa levelei a terpenoidokat tartalmazzák, amelyek csökkenthetik a vérlemezkék tapadási képességét a University of Maryland Medical Center szerint. Ez csökkentheti a belső vérrögök kockázatát, és lehetővé teheti a szervezet számára, hogy hatékonyabban távolítsa el a felesleges vérlemezkéket a véráramból. Forduljon orvosához, ha ginkit tervez – ez a gyógynövény csökkentheti az antikonvulzív gyógyszerek hatásosságát.

A fokhagymát több mint 5000 éve használják gyógynövénykészítményekben, az egyiptomi fáraók ezt a gyógynövényt rabszolgáknak osztották fel, hogy megakadályozzák a betegségeket és növeljék a fizikai erőt, állítja Michael Castleman, az “Új gyógyító gyógynövények” szerzője. Az Allicin, a frissen apróra vágott vagy zúzott fokhagymás szegfűszegek kémiai összetevői csökkenthetik a szervezet vérlemezkészítési képességét. Ez elősegítheti a teljes vérlemezkeszám csökkentését. Beszéljen orvosával, mielőtt fokhagymát használ a vérlemezkeszám csökkentése érdekében. A fokhagyma esetenként bőrkiütéseket és emésztési zavart okozhat.

A ginseng az Egyesült Államokban jól ismert, mint a gyógynövény-kiegészítő. Azonban ez a növény is elősegítheti a belső vérrögképződés megelőzését és a szívinfarktus és a stroke kockázatának csökkentését, a Castleman szerint. Mint a ginkgo biloba, a ginzeng segíthet csökkenteni a vérlemezkék hajlamát arra, hogy összegyűljenek, vagy tapadjanak a sejtfalra. Ellenőrizze orvosával, ha ginzenget tervez a magas vérlemezkeszám kezelésére. Ritkán előfordulhat az álmatlanság vagy a gyomor diszkomfortja.

Kerülje a gyógynövények kezelését a magas thrombocytaszám kezelésére, ha véralvadásgátló gyógyszereket, például warfarint vagy klopidogrélt szed. A vérlemezkeszámláló gyógynövények használata a vényköteles véralvadásgátló szerekkel együtt túlzott vérhordozódást okozhat, ami hozzájárulhat a nemkívánatos vérzés okozta sérülésekhez, A gyógynövények nem helyettesítik az orvosi felügyelet vagy a vényköteles gyógyszerek alkalmazását. A vérrögök komoly veszélyt jelentenek az egészségre, és állandó károkat, fogyatékosságot vagy halált okozhatnak.

Ginkgo biloba

Fokhagyma

ginszeng

szempontok