Zeller és tesztoszteron

A zeller előnyei túlnyúlik a kielégítő felszívódáson, és rendkívül alacsony hatással vannak napi kalóriabevitelére. Azáltal, hogy potenciálisan szerepet játszanak az egészséges testsúly fenntartásában, a zeller is segítheti az embereket az egészséges tesztoszteronszint fenntartásában. Ezenkívül a zeller a K-vitamin kitûnõ forrása, amely valójában növeli az ember tesztoszteron-képességeit.

Súly Karbantartás

Egy csésze zeller csak 16 kalóriát tartalmaz és 1,6 gramm étkezési rostot tartalmaz. Ennek eredményeképpen a zeller tökéletesen illeszkedik egy alacsony kalóriatartalmú, magas rosttartalmú étrendbe, amely segíthet az egészséges testsúly fenntartásában. Egészséges testtömegű testmozgás segít a férfiaknak abban, hogy ideális testosteronszintet tartsanak fenn. Ezzel szemben a felesleges testzsír csökkentheti az ember tesztoszteronszintjét. Ez azért van, mert a testzsír a tesztoteront ösztradiolvá alakítja, ami potenciálisan csökkenti a szervezet tesztoszteron-termelő képességét.

K-vitamin

A zeller a K-vitamin kitűnő forrása, 1 csésze biztosítja az ember ajánlott napi bevitelének 25 százalékát. Habár a K-vitamin elsősorban a vér alvadását segíti elő, 2011-ben egy “Food and Function” című tanulmány azt javasolja, hogy a K-vitamin mennyisége az ember testében befolyásolhatja a tesztoszteron termelését. Ennek eredményeként több zeller fogyasztása segíthet a testednek, hogy több tesztoszteront termeljen. Mivel azonban ezt a kutatást patkányokon végezték, és emberi tanulmányok nem támasztják alá ezt a hatást, nem szabad a K-vitamin bevitelére támaszkodni a tesztoszteron szintjének növelése érdekében.