Tények és statisztikák diétáról

A felnőtt amerikaiak hatvankét százaléka túlsúlyos vagy elhízott, a Centers for Disease Control szerint. Több mint 9 millió gyermek és tizenéves ugyanazokat a problémákat szenved. A gyors élelmiszer-fogyasztás növekedése, az alacsony fizikai aktivitással párosulva nagymértékben hozzájárul a problémához. Tekintettel ezekre a tényekre, nem meglepő, hogy a fogyás és a testsúlycsökkenés gyakori probléma az összes korosztály körében.

Judy Mahle Lutter szerint a “The Bodywise Woman” című könyve szerint a nők legfeljebb 50 százaléka fogyasztható étkezés közben. A tinédzserek étrendjének akár 90 százaléka rendszeresen, míg a fiatalabb gyerekek 50 százaléka kipróbálta a diétát egy bizonyos ponton.

Az amerikaiak több pénzt költenek a diéták, a fogyókúra termékek és a súlycsökkentő műtétek terén, mint bármely más ember a világon. A Marketdata szerint az amerikaiak 2004-ben 46,3 milliárd dollárt fogyasztottak fogyásból, az elmúlt évben egy felmérést végeztek. A számok várhatóan minden évben jelentősen nőni fognak.

A fogyáshoz és súlycsökkenéshez kapcsolódó hiedelmek közül sok hibás. Például nem különbözteti meg, ha kalóriát eszel éjjel vagy nappal. Ez a teljes kalóriát fogyasztja a nap folyamán, ami a diétát okozza vagy megtöri. Egy másik mítosz az, hogy a szénhidrátok az ellenség. Az igazság az, hogy az összetett szénhidrátok, mint a teljes szemek, a barna rizs és a nem édesített gabona kiváló rostforrás, és segíthet a fogyás. Az egyszerű szénhidrátok, mint a cukrok és a magasan feldolgozott szemek és lisztek a probléma.

A Colorado Egyetem által közzétett adatok szerint a diétával kezdődő emberek 35 százaléka a diétától függ. 1990-tõl a lányok átlagos diétás kora 8 éves volt. Ez 1970-ből 14-ből származik.

Ki táplálja

Fogyásipar

Diétás mítoszok

Diétális extrémek