Öt módon enni birs

A birsfák egy arany, aromás gyümölcsöt termelnek, amelyet a Cydonia oblonga tudományos neve ismert. Nyugat-Ázsiában és a trópusi országokban a birs nagy puha és lédús, bár Észak-Amerikában a birs még keményebb héja és fanyar húsa van. Cook birs, mielőtt eszik, hogy jobban ízletes, ha élni hidegebb éghajlaton. Válasszon nagyméretű, szilárd bennszülötteket kevés vagy egyáltalán nem zöld színnel, és óvatosan kezelje őket, mert könnyen zúzódnak.

Kocsonyás

A birsár magas pektintartalmú, ezért a dzsemekben és zselékben népszerű. A pektin egy olyan típusú szénhidrát, amely savanyú anyagokkal és cukorral végzett kémiai kölcsönhatásokon keresztül termeli a szerkezet szerkezetét és merevségét a zselésben. Készítse a bécsi zselét nyers, hámozatlan birs és szeletelés 25 percig. Préseljük meg a gyümölcslevet, és forraljuk őket cukorral és citromlével. Távolítsa el a zselét a hőtől, amikor megvastagszik, és ragaszkodik egy kanállal. Húzza le a habot és használja a zselét, vagy későbbi felhasználásra.

Sült

Sütjük a birsót, és meleg, vigasztaló snacket használjunk, vagy fagylaltot vagy angyali táplálékkenyeret adunk a desszerthez. Melegítsük elő a sütőt 300 fokos fahéternek. Core, quarter és húzza le minden kemény területeket a birs. A szeleteket átfedje egy sütőedénybe, majd mézzel szitálja át őket, és citruslevével és vízzel megszórja. A preferenciáktól függően használjon citrom-, mész-, alma- vagy narancslevet. Fedjük le és süssük egy órát, vagy amíg a szeletek áttetszővé válnak. Távolítsa el a fedelet, és további 10 percig süsse ki a levét.

Buggyantott

Negyedéves és héjazzuk le a kakasokat a meszelés előtt, vagy forraljuk. Keverjünk össze egy vizet, egy édesítőszert és citruslevet egy nagy edényben. Használj például hét csésze vizet és egy pohár édesítőszert, például 6-8 birs. Ne használjon mesterséges édesítőszereket, hanem próbálja meg a mézet, az agát szirupot vagy a nyerscukrot. Add hozzá vanília babot, ha úgy tetszik, vagy más fűszereket használ. Pároljuk a vízbe, amíg könnyedén átszúrjuk őket egy éles késsel, kb. 1-2 óra, a mérettől függően.

Membrillo

Készítsünk membrillát, más néven birsó paszta, citrommal és 1 vanília babral 4-5 birs. Mossuk le és távolítsuk el a birsfüvet a poaching előtt, de tartsuk meg a bőrt. A mocskolás után tartsa a folyadékokat, és tegye félre a bikavetéket. Puree a birs egy turmixgép vagy élelmiszer-feldolgozó. Keverjük össze a birsó pürét egyenlő mennyiségű cukorral és 1 csíkkal. Citromlevet egy csésze birs. Visszatérés a hőséghez és párolás 2-3 óráig, vagy amíg a birsó egy pasztába sűrűsödik. A magas cukortartalom miatt mérsékelten fogyasszon.

Egyél borkóstolót, ha trópusi éghajlaton élsz. A melegebb országokban a bélszín gyapjas borja eltűnik, és a gyümölcs lágyabbá és kevésbé savanyúvá válik. Kerülje a hideg éghajlatból származó nyers birsőt a tannin vegyi anyagok miatt, amelyek kellemetlen ízűek és megzavarják az emésztést. Egy egyszerű birsó 50 kalóriát tartalmaz szénhidrátból, 2 g rostból, napi C-vitamin-igény 25 százalékából és kis mennyiségű vasból és kalciumból.

Nyers