Levegős kerékpár gumiabroncsok felülvizsgálata

Számos gyártó épít kerékpárt és egyéb aprógépeket, amelyek nem igényelnek levegőt, és soha nem veszítik el az inflációt. A Air Free, az ilyen gumiabroncsok gyártója garantálja, hogy az ilyen gumiabroncsok soha nem térnek le – üres garancia, mivel az ilyen gumiabroncsok nem igényelnek levegőt, és nem tudnak laposodni. A Sheldon Brown kerékpár-szerelő azt állítja, hogy a légnemű kerékpár gumiabroncsok, amelyeket eredetileg egy évszázaddal ezelőtt pneumatikus gumiabroncsok megjelenésével váltottak fel, “új” találmányként ismételten felszínre emelkednek. A légtelenített gumiabroncsok eredetileg tömör gumit használnak a hab technológiájával, hogy a tömör gumiabroncsok ne legyenek gyakori kerékpáros útvesztések, mint például a csipeszlakkok és a csövek áttörése.

Közös csapdák

A kerékpárosok gyakran úgy vélik, hogy az archaikus levegő nélküli technológia sokkal hatékonyabb, mint a pneumatikus gumiabroncsok, mivel a levegő nélküli gumiabroncsok nem veszíthetnek levegőt. A pneumatikus gumiabroncsok abszorbeálják a gumiabroncsot, miközben a levegő nélküli gumiabroncsok csak a területen keletkező ütközések során tapasztalhatók, ami károsan befolyásolja a kerékpántokat. A pneumatikus gumiabroncsok megfelelnek a vontatásnak a durva felületeken, a levegő nélküli gumiabroncsok pedig durva terepen pattognak fel, ami rossz vontatást eredményez. A levegő nélküli gumiabroncsok hajtóműves erőfeszítéseket jelentenek a gumiabroncs szerelők számára, amelyek gyakran károsítják a kerékpántokat vagy szerszámokat a beszerelés során. Sok kerékpárjavító bőséges mennyiséget tölt fel, vagy teljesen megtagadja a levegő nélküli kerékpár gumiabroncsok beszerelését.

Hol kapható

A legtöbb helyi kerékpárbolt vásárolhat, de nem raktározza a levegő nélküli kerékpár gumiabroncsokat. A legtöbb üzlet megpróbálja megvitatni a fogyasztókat az ilyen termékek vásárlásából. Sok online kiskereskedő és a levegő nélküli kerékpár gumiabroncsgyártó eladja a levegő nélküli kerékpár gumiabroncsokat. Soha ne vásároljon tömör gumiabroncsokat a habból, mint a hab, mert tömör gumiabroncsok még nagyobb problémát okoznak, mint a habmentes, légmentes kerékpár gumiabroncsok. A gyártók gyakran felsorolják a tömör gumiabroncs anyagokat elasztomerekként. A minőségi lyukasztás-mentes kerékpár gumiabroncsok és csövek gyakran biztosítják a levegő nélküli gumiabroncs teljesítményét, miközben fenntartják a kényelmet, a tartósságot és a vontatását.

Költség

A közös, légmentes kerékpár gumiabroncsok ára 25 és 50 dollár között van. Vásárlás minőségi lyukasztó gumiabroncsok összehasonlítható áron a legtöbb helyi kerékpár üzletben. A gumiabroncsok esetén a gumiabroncsok általában alacsonyabban tartják a gumiabroncsok értékét. Vásárlás lapos ellenálló, gyakran nevezik tövisálló, csövek, ha a súly kevés aggodalomra ad okot. A Thorn-rezisztens csövek gyakran a 10 és 25 dollár közötti értékeket adják a szükséges méretnek megfelelően. A gumiabroncs-bélések egy másik, lyukasztással szemben ellenálló kerékpár termék. A kerékpár gumiabroncsok és csövek között elhelyezett gumiabroncs-bélések, lyukasztás-mentes csíkok általában 10 és 30 dollár közötti értéket adnak egy párnak.