Kerékpározás és úszás a kardio számára

Az úszás és a kerékpározás kiváló aerob testmozgás, különösen azok számára, akik nem szeretnek futni. A kerékpározás kényelmes élménnyel rendelkezik, mert a legtöbb ember számára könnyebb ugrani a kerékpáron, mint egy medence vagy egy természetes víztest, ahol úszni lehet. Kerékpározhat az utakon, az edzőteremben vagy akár a nappaliban, ha van egy álló kerékpár vagy egy edző, amely lehetővé teszi, hogy kerékpározzon a helyiségben.

A kalória összehasonlítás

Míg a kerékpározás elsősorban a quadricepset működik, az úszás inkább egy teljes testmozgás, amely a háton, a vállakon, a mellkasodon, a magon és a lábakon dolgozik. Az úszás sok kalóriát is éget – egy 154 fontos személy úszni egy lassú freestyle (first crawl) stroke-on éget 510 kalóriát egy órában – közel annyira, mint az 590 kalória ugyanaz a személy égett kerékpározás gyorsabb, mint 10 mph. Az ütem gyorsabb gyorsasága, és több mint 700 kalóriát éget el óránként.

A szív ügyei

Mindkét tevékenységnél a pulzusszám gyakorlása kismértékben kisebb lehet, mint az ugyanolyan intenzitású futásnál. Az úszásnál a szívfrekvencia alacsonyabb, mivel a víz hűvös, élénk és tömörítő hatással bír, ami megkönnyíti a szív számára, hogy oxigént juttasson el a működő izmokhoz. A kerékpározás szintén súlytalan sport, ami megmagyarázhatja, hogy a kutatók miért találtak rá, hogy egy képzett triathilométer maximális szívverése a kerékpározásban hat-10 ütés / perc lassabb, mint amikor fut.

Az erőfeszítés nyomon követése

A kényelem mellett a sportolók könnyebben figyelhetik a pulzusszámukat a kerékpáron, mint a medencében. A kerékpárosok könnyen ellenőrizhetik a pulzusszámukat a mellkasadaggal és a kezükhöz rögzített monitorral. Az úszók közben csak akkor ellenőrizhetik szívverésüket, amikor megállnak az úszástól.

Edzés struktúrák

A hatékony úszás és kerékpározás gyakran hasonló képzési módszereket alkalmaz a kardio előnyök elérése érdekében. Tipikus úszástanulmányok közé tartozik a bemelegedések, a fúrók, a fő készlet, amely kemény intervallumokat vagy kemény erőfeszítéseket igényel nagy pulzusszámmal és lehűléssel. A kerékpározási edzések gyakran tartalmaznak tervezett túlfeszültségeket vagy kemény intervallumokat, hegy ismétléseket és más módszereket, amelyek a test felépítését szolgálják, hogy aerobilag magasabb és magasabb szívfrekvenciákon tudjanak dolgozni.

A legjobb gyakorlat az, amit szeretsz, mert nagyobb valószínűséggel folytatja és élvezi az egészségügyi előnyöket. Mind a kerékpározás, mind az úszás lehetővé teszi a pulzusszám emelését és az erőfeszítés fenntartását, ami a hatékony kardió edzés célja. Míg a kerékpározás olyan képesség, amelyet a legtöbb ember gyorsan meg tud szerezni, az úszás hosszabb időt vehet igénybe. Mindazonáltal számos úszási tevékenység, köztük az oldalvonal, a hátsókerék, a vízinformáció és a víz vizeslése – minden kalóriát égetnek magas arányban, így nem nehéz megtalálni a vízaktivitást, amely megfelel a képességeinek.

Válassz