Kazein fehérje porok vs. tejsavóprotein porok

Néha úgy tűnik, hogy a diéta és a fitnesz világ eltűnt a fehérje őrültségével. A táplálkozási könyvek azt mondják, hogy az összes szalonnát elfogyasztja, amíg nem érintkezik a kenyérrel, és az egészségügyi klubok óriási kádokat hordanak olyan titokzatos porokkal, amelyek megígérték, hogy izomot építenek. Miközben a hoopla környező fehérje nagy része eltúlzott, a fehérje-kiegészítés továbbra is népszerű része az izomépítő terveknek. A súlyterem viták végül vitatják az egyik fehérje érdemeit a másikkal szemben, általában a tejsavó és a kazein. Mindezen viták során meglepődne, ha megtudja, hogy a tejsavó és a kazein ugyanazon a helyen származik – a tej.

A kazein és a tejsavó közötti különbség megértéséhez gondoljon a túróra. Mint a kis Miss Muffet reggelije, a túró túró és tejsavó kombinációja. A folyadék savó, amely a tej adagja, amely nem savanyul a sav hozzáadásával. A szilárd darabok vagy a cukorrépa kazeint tartalmaz. A tejsavó és a kazein a fehérje kategóriák, amelyek mindegyike több egyedi fehérjét tartalmaz. Mindezek a fehérjék felelősek a különböző dolgokért a testedben.

A tejsavófehérjék közé tartoznak az immunglobulinok elleni antitestek, valamint a hormonok, növekedési faktorok és vegyi anyagok, amelyek segítik a tápanyagok szállítását a szervezetben. A kazein-fehérjék csak az aminosavak megfelelő keverékét tartalmazzák a növekedés elősegítése érdekében, ezért fontos az anyatej a fiatal emlősök számára. Mindkét fajta fehérje fontos a szervezet számára, különösen akkor, ha ellenállóképességet végeznek az izomépítés érdekében. A fehérje kiegészítés segíthet megakadályozni az izomszövet bomlását, miközben stimulálja az izomjavítást és a növekedést.

A tejsavó és a kazein különböznek, de ez nem azt jelenti, hogy az egyik jobb, mint a másik. A tejsavófehérje gyorsabban emészt fel, gyors, magas vérminosav csúcsot biztosítva. Ez hasznosnak bizonyul, mint egy edzés előtti rázkódás a kick start protein szintézishez, ami segít az izomjavításban. A kazein-fehérje lassabban emészt fel, hosszabb hatótávolságú hatást fejt ki, ami lassú, fokozatos emelkedést eredményez az aminosavak szintjén. Ez megakadályozza az izmok leállását az edzés során.

Ahelyett, hogy kiválasztaná egyiket vagy másikat, a legjobb eredmény érdekében használjon kazeint és tejsavót. Így egyetlen italtej – mindkettő megakadályozza az izmok lebomlását és stimulálja az izmok javítását. Néhány testépítő esküszik egy pohár csokoládé tejre, mint egy edzés utáni regeneráló ital, éppen ezért. Mivel a tejsavó és a kazein állati tejből származik, nem alkalmasak a vegánok számára – a szójafehérje és a kenderfehérje segíthet kitölteni a hiányokat, és a megfelelő teljes élelmiszer-fehérjével rendelkező kiegyensúlyozott étrend megakadályozhatja a fehérje kiegészítés szükségességét.

Curds és Whey

Protein tartalom

Emésztés

Boldogok együtt