Aszpartám és ízületi gyulladás

A cukorhelyettesítők, például a Sweet N Low (szacharin), a Splenda (szukralóz) és a NutraSweet (aszpartám) az amerikai diétás kapcsokká váltak a kalóriabevitel csökkentése és a cukor mennyiségének csökkentése érdekében. Az Élelmiszer- és Gyógyszerügyi Hivatal az aszpartám biztonságosnak tartja az Egyesült Államok lakosságát, és nem közreműködik az ízületi gyulladásban vagy más betegségekben.

Mint az Aspartame

A G.D. Searle és Co., a G.D. Searle és Co. gyógyszereivel foglalkozó kémikus 1965-ben felfedezte az aszpartámot. Megállapította, hogy a por 100-200-szor édesebb, mint a szacharóz. Dr. Betty Martini a WHNO.net cikkében az aszpartámot “excitotoxinként” írja le, amely élelmiszerek és italok hozzáadásakor “serkenti a neuronokat.

Rheumatoid arthritis

Dr. Julian Whitaker, az Egészségügyi és Gyógyító Kiegészítő Gyógyszergyűjtemény 2000. márciusában kiadott “The Lowdown On Aspartame / NutraSweet” szerzője idézi cikkében, hogy a reumatoid arthritist az aszpartámot tartalmazó termékek fogyasztása okozza. Számos esetének vizsgálata során az arthritis tünetei eltűntek, miután az aszpartámot a páciens étrendjéből eltávolították.

Aszpartám vizsgálat

Dr. H. J. Roberts, az aszpartám-betegség: egy elhanyagolt járvány szerzője, az aszpartámot tartalmazó közvetlen szerepről beszélt az egészségéről az “A szakmai vélemény az aszpartámot tartalmazó termékek szerepéről az arthritisben és a fibromialgiában”. Több mint 1200 betegének 15 éves vizsgálata drámai módon csökkentette az ízületi fájdalmat az aszpartámot tartalmazó termékek használatának megszüntetése után.

Az aszpartám savtartalma

Dr. Tenesha Weine a “Sickly Sweet: The Aspartame Probléma” című cikkében azt írja, hogy az aszpartám savasá teszi a szervezetet, megzavarva a normál pH egyensúlyt, ami ízületi fájdalomhoz és ízületi gyulladáshoz vezet. Az ízületi gyulladásban szenvedő betegek kezelésében azt találja, hogy az aszpartám eltávolítása segít enyhíteni az ízületi gyulladást azáltal, hogy a pH-t lúgosabbra emeli.

szempontok

Amikor a diétát építjük a jó egészség megőrzésére és természetesen olyan állapotok kezelésére, mint az ízületi gyulladás, a mesterséges összetevők, adalékok és édesítőszerek elkerülése valamiféle gondolkodás. Nem ismeri fel e mellékhatások lehetséges mellékhatásait, és hogyan fog reagálni bármilyen gyógyszerrel, amit érdemes szedni, minden bizonnyal érdemes figyelembe venni.