Akupunktúra a sinuscsökkentéshez

A szinuszok légzsákok az arctestre, a szemek és a homlok között. A csatornacsatornák összekapcsolják az orrdugókat az orrjáratokkal, lehetővé téve, hogy a nyálkahártyák az orrban leereszkedjenek a szinuszokból és a levegőből, hogy az orrból érkezzenek. Az akupunktúrával kezelhető közös sinusproblémák közé tartozik az allergiák, bakteriális fertőzések és gyakori megfázás.

Eredet

Az akupunktúra egy alternatív kezelés, amely több mint 5000 évig nyúlik vissza. Annak ellenére, hogy kizárólag kínai gyakorlatról van szó, ez nem így van. Az akupunktúra különböző módszereit számos csoportban gyakorolták szerte a világon, beleértve a dél-afrikai bantu törzseket, az arabokat és az eszkimókat. Körülbelül 200. B.C., egy ősi kínai orvosi szöveget írt “Huangdi Neijing” -nak. A jelenleg világszerte használt szöveg tartalmazza az első információkat az akupunktúráról.

Hagyományos filozófia

Az akupunktúra azzal az elmélettel működik, hogy az akupunktúrás közösségben, mint a qi-ben ismert összes élettartamunknak mindenkor folyamatosan meg kell szakadnia testünkön keresztül. Qi, testfolyadékok és vér szabályozzák funkcióinkat, és felépítik a testet. A testfolyadékok és a vér vérkeringése és egészsége az élet energiájának megfelelő áramlásától függ. Ha a természetes áramlás megszakad vagy megakad, bizonyos betegségek előfordulhatnak. Az akupunktúra azzal a meggyőződéssel működik, hogy a tűk beillesztése bizonyos pontokba a meridiánok mentén, serkenti a testet, és meggyógyítja magát.

Nyugati nézet

A modern időkben az akupunktúra hatékonysága olyan biokémiai anyagok, mint a neurotranszmitterek és a hormonok felszabadulása révén magyarázható, mivel a tűket különböző nyomáspontokba helyezték. Úgy tűnik, hogy ez a biokémiai kibocsátás ösztönözni fogja a központi idegrendszert, megerősíti az immunrendszert, szabályozza a test funkcióit és segít a fájdalom enyhítésében.

Akupunktúra és sinusziák

A hagyományos kínai orvoslás szerint a sinusproblémákat számos tényező okozhatja, beleértve a tüdőt és a nedvességet. Amikor lát egy akupunkturistát, meg fogja diagnosztizálni a pontos problémát, majd stimulálja a megfelelő akupontokat annak kezelésére. Idővel ez orvosolja a sinus problémáinak okait.

Hatékonyság

Nagyobb anekdotikus bizonyíték van mind az akupunktúrás betegekről, mind a szakemberekről, ami azt sugallja, hogy az akupunktúra jelentősen csökkentheti vagy gyógyíthatja a sinusproblémákat. Az Allergy magazinban közzétett 2004. szeptemberi tanulmány megállapította, hogy a heti akupunktúrás foglalkozások és a kínai gyógynövények kombinációja komoly ígéretet tett a szezonális allergiák tüneteinek enyhítésére. A tanulmány azt ajánlotta, hogy további vizsgálatokat végezzenek az akupunktúra hatékonyságának allergiás kezelésére. Nincsenek olyan tudományos vizsgálatok, amelyek bizonyították, hogy az akupunktúra csökkenti vagy enyhíti a fájdalmat a szinuszokban. Beszéljen orvosával, mielőtt bármilyen akupunktúrás kezelést elvégezne.