Emésztési enzimek és gyomorpanaszok

A gyomorpanaszok és a felesleges gáz gyakori problémák azok számára, akiknek étellel szembeni intoleranciája van. Az intoleranciák néha az emésztő enzimek hiányának tulajdoníthatók, amelyek szükségesek az étel megfelelő megemésztéséhez. Az emésztő enzim-kiegészítők segítenek bizonyos élelmiszerek hatékonyabb elnyelésében, ami segíthet a gyomorpanaszok és más gasztrointesztinális problémák megszüntetésében.

Az emésztő enzimek fehérjék, amelyek segítenek megemészteni a makronutrienseket – zsírok, szénhidrátok és fehérjék – az ételben, amelyet eszel. Ha a szervezet nem képes egy vagy több tápanyagot lebontani a nem megfelelő mennyiségű enzim miatt, akkor a puffadás bekövetkezik. Az amiláz enzimek lebontják a keményítőt, a proteáz enzimek segítenek a fehérjék aminosavakká alakításában, és a lipáz enzimek emésztik a zsírokat. Az enzimek, amelyeket a szervezet nem képes előállítani, segít megelőzni a puffadást.

Az emésztő enzimek hatékony használatához meg kell találnia a gyomorpanaszok okait. Az élelmiszer napló tartása segít azonosítani, hogy mely élelmiszerek adnak problémákat. A szénhidrátot tartalmazó élelmiszerek gázokat adhatnak, míg a zsírok és a fehérjék minimális mennyiségű gázt és puffasztást okoznak, az Országos Cukorbetegek Intézete és az emésztőrendszer és a vesebetegségek szerint. Mivel a puffadást súlyosabb problémák okozhatják, konzultáljon kezelőorvosával, hogy kizárjon más okokat, különösen ha további tünetei vannak (pl. Hasmenés, székrekedés vagy fogyás).

A tej és más tejtermékek tartalmaznak laktóz nevű cukrot. A laktóz-intolerancia a laktóz enzim hiányának hiánya miatt nem képes laktóz emésztésére. A tünetek közé tartozik a hányinger, gyomorfájdalom, gáz és puffadás. A laktóz intolerancia gyakori a felnőttek körében, és a laktáz enzim kiegészítők segítenek Önnek abban, hogy élvezze a tejet, és megszabaduljon a gyomorpanaszoktól és egyéb kellemetlen mellékhatásoktól.

Bár a rost jó az emésztő egészségi állapotáért, túl sok duzzadást okozhat. Azok, akik a rostos ételekből, például a babból, a zöldségből és a teljes kiőrlésű gabonákból származó puffadást tapasztalnak, alfa-galaktosidázzal élhetnek. Ez egy természetes öntőforma eredetű enzim, melyet a Beano márkanév alatt értékesítenek, és ezáltal könnyíti meg a puffadást a komplex szénhidrátok lebontásával.

Az emésztő enzimek megértése

Határozza meg a vérzés okait

Laktóz intolerancia kezelése

Enzimek támogatása az emésztőszálakban