Száraz rágcsálók a fejbőrön

A vörös vagy sötét barna foltokat a bőrön emeljük fel. Ők a pikkelyek a sebek, blokkolja a baktériumok, mint a szervezet regenerálja az új bőrsejtek és javítja a vérerek a területen. Miután ezek a javítások megtörténtek, a rágó leesik. A fejbőrön lévő szúnyogok ugyanúgy működnek. És hasonlóan a testhez hasonló rágásokhoz, számos oka van, ami megnehezíti az Ön állapotának önmeghatározását. Azonban a lehetséges okok és a kapcsolódó tünetek megértése segíthet Önnek és orvosának, hogy hamarabb eljusson a diagnózishoz és a kezeléshez.

Ekcéma

A fejbőrök az ekcéma vagy az atópiás dermatitis okozói lehetnek. Az ekcéma olyan bőrbetegség, amelyet vastag bőr vagy szúrásszerű emelt koponyák jeleznek, amelyek folyadékot szivároghatnak vagy szivároghatnak. Lehet, hogy kis vörös vagy barna színű foltokat is fejleszt, amelyek szőrösnek tűnhetnek. A bőre is rendkívül viszkető, ez okozhat szúrásokat a túlzott karcolás miatt. Bár az ekcéma általában a karokon és lábakon történik, bárhol megjelenhet a testen. Az ekcéma oka ismeretlen, de ismertté vált, hogy véletlenszerűen fellángol. A kezelés magában foglalja az esetleges irritáló hatások elkerülését, például kíméletes szappanokat és túlérzékeny vagy vényköteles gyulladáscsökkentő krémeket. Orvosa ajánlhat szájon át gyógyszert a súlyos viszketés vagy nyitott sebek karmolásából.

Pikkelysömör

A pikkelysömör okozhat rágcsálókat vagy szúrásszerű károsodásokat a fejbőrön. A pikkelysömör a fehérvérsejtek által okozott közös bőrállapot, amely véletlenül megtámadja az egészséges bőrsejteket. Ezek a sejtek felszínre kerülnek a bőr felületén, vastag, korpásodást okozó mérgeket és száraz, vörös foltokat hozva létre. A pszoriázis fájdalmas lehet, vagy egyszerű kozmetikai probléma lehet. Függetlenül attól, hogy ez egy hosszú távú betegség, amely elnyomja és folyik a súlyossága. A pikkelysömör egyéb tünetei közé tartozik a viszketés, égés és száraz bőr, amely megrepedhet és vérzik. Kezelése attól függ, hogy milyen típusú pszoriázis van. Ha azonban gyanítja a pikkelysömör kialakulását, azonnal forduljon orvosához diagnózis és kezelés céljából. Ha már diagnosztizálták, forduljon orvosához, ha az állapota rosszabbodik, fájdalmasabbá válik, vagy akadályozza a napi tevékenységeket.

Övsömör

Zsindelyek is előállíthatják a rágcsálókat. A zsindelyek fájdalmas, nem fenyegető vírusfertőzés, amely ugyanazon vírusból származik, amely csirke poxot okoz. Elterjedt a kapcsolat olyan emberrel, aki nyitott zsindelyt sebeket, például nyitott buborékfóliát használ. Csirkehimlővel folytatott harc után ez a vírus elalszik a rendszeredben, és évekkel később újra megjelenik zsindelyként. A zsindelyeket piros bőrkiütések és hólyagok jelzik. Ezek a hólyagok felrobbannak, és végül felhúznak, és egy szőrös érzést és megjelenést kölcsönöznek. Fejfájást, viszketést és fáradtságot is tapasztalhat. A zsindely általában néhány hét alatt gyógyul meg. Azonban a vírusellenes gyógyszerekkel, mint a Valtrex és a Famvir, gyorsíthatja a gyógyulást. Előfordulhat, hogy vényköteles fájdalomcsillapítókra van szükség a zsindelyt okozó fájdalomhoz. Ezért kérdezze meg orvosát, ha gyanítja, hogy a zsindelyek a fejbőrök okai.

szempontok

A fejbőrök egyéb okok, például kontakt dermatitis, bőrbetegség vagy bőrérzékenység következtében fellépő bőrállapotnak tulajdoníthatók. A korpásodás okozhat hasadást is, mivel a korpásodás okozta viszkető érzés a fejbőr túlzott, egyenletes karcolódásához vezethet. A fejbőr csipkebogyó is olyan csomós elváltozásokat okozhat, amelyek szőrösnek tűnnek. Ezért a legjobb, ha bármilyen öndiagnosztika vagy öngyógyítás előtt felkeres egy orvost.

Figyelem

A helyi kenőcsök további bőrirritációt okozhatnak. A bőrirritáció tünetei, mint például a bőrpír, kiütés és viszketés az érintett területen, szintén tünete lehet az Ön mögöttes állapotának. Emiatt nehéz lehet tüneteit a megfelelő oknak tulajdonítani. Ezért a legjobb konzultálni orvosával, ha bármilyen változást észlel vagy súlyosbítja ezeket a tüneteket.