Károsítja a testet éhezés miatt

Az éhezés az alultápláltság szélsőséges formája. Ha a szervezet nem kapja meg a szükséges tápanyagokat, akkor nem lesz képes fenntartani magát, megfelelően nőni és megvédeni a betegséget. Ha nem eszel, akkor a teste romlik. Először is, szellemi és fizikai teljesítményed szenved. Végül a szervezet rendszerei leállnak, hogy energiát takarítsanak meg.

A szakaszok kezdete

Az Ön által tapasztalt károsodás mértékét, típusát és időtartamát attól függ, hogy mennyit mérlegel, függetlenül attól, hogy nem fogyaszt elegendő élelmet vagy egyáltalán semmit, korát, orvosi állapotát és sok más tényezőt. Általában a kezdeti szakaszokban fáradtság, szédülés, száraz vagy pikkelyes bőr és gyengeség fordul elő, valamint az intenzív éhség. Testeddel reagál az élelmiszer hiányára, amelyet energiára van szüksége, jelezve az agyadnak, hogy tegyen valamit erről.

Kognitív funkció

Az éhezés a mentális funkció csökkenését okozza. A test minden más részéhez hasonlóan az agynak szüksége van a tápanyagokra és az energiára, hogy megfelelően működjenek. A csecsemők, akik éhezik, soha nem fognak megfelelő agyműködést kifejleszteni. A 2 vagy 3 éves korosztályban átmeneti rossz kognitív funkció tapasztalható, de visszanyerhető, ha táplálékot kap. A hangulatod valószínűleg megváltozik, ahogyan az élelmek gondolatai aggódnak. Ön is ideges, ingerlékeny, dühös, visszahúzódó és depressziós lehet.

Középső szakaszok

A táplálkozás hiánya gasztrointesztinális zavarokhoz vezethet, hidegérzettel, túlérzékenységgel a zajra vagy a fényre, a víz visszatartására és a libidó csökkentésére. Az immunrendszer nem képes elégséges antitesteket termelni a fertőzés leküzdésére, így gyakrabban fognak betegedni. Az ínyed megduzzad és vérzik. A metabolizmus csökken, mivel a szervezet megpróbálja megőrizni a lehető legtöbb energiát. A testsúlycsökkenés akkor következik be, amikor a tested kimeríti a zsírraktárakat, majd elkezd égetni más szöveteket, például az izmokat. Ezek a változások a megfelelő táplálkozással visszafordíthatók.

A záró szakaszok

Végül, ha elégséges tápanyagot nem kapsz, az állandó károsodást okoz. A fogak bomlása és a csontok gyengülnek az elégtelen kalcium miatt. A hajad esik ki. A szervek a karbantartáshoz szükséges energia és tápanyagok hiánya miatt leállnak. A szívizmok gyengülnek, és a végeredmény teljes rendszerhiba vagy halál.

Az éhezés és az alultápláltság néhány fejletlen országban járvány. A gyermekek a legnagyobb károkat tapasztalják, mert megfelelő táplálékra van szükségük a megfelelő fejlődéshez. Még akkor is, ha túlélik az éhínség hosszú időszakát, abnormális növekedést és egyéb károsodást okozhatnak. Például szinte az összes csontfejlődés megtörténik a felnőttkori életkor előtt, így a gyermekek, akik nem képesek megfelelő mennyiségű kalciumot fogyasztani a táplálkozásban, később felnőttként valószínűleg csontritkulás vagy egyéb csontképződési problémák jelentkeznek.

Az étkezési zavarokkal küzdő emberek néha éhínségre használják a fogyást. Például a bulemia emberek kényszerítik magukat arra, hogy étkezés után dobják fel, ami alultápláltságot és éhezést eredményezhet. Az anorexia emberek elkerülik az étkezés lehetőségét. E körülmények specifikus hatásai a probléma súlyosságától függenek, de a szélsőséges esetek tartós károsodást okozhatnak – például az alacsony csontsűrűséget, a fogszuvasodást vagy a gyomor-bélrendszeri problémákat – és a halált.

Fejletlen országok

Fejlett országok