A ramen tészta egészséges?

Ramen tészta mindenhol jelenik meg a diákok asztalain, olcsó ár, könnyű előkészítés és vonzó ízlés alapján. Míg a ramen tészta tartalmaz néhány olyan tápanyagot, amire a szervezetnek szüksége van, mint például a fehérje és a vas, ezek szintén nagy adag telített zsírt és nátriumot tartalmaznak. Vacsora kiválasztásakor kétszer gondolkodj, mielőtt felveszi a színes ramen tésztacsomagot.

A Ramen tészták meglehetősen zsírosak, 7 g-os félblokkban tészták, köztük 3,5 g telített zsír. Bár a telítetlen zsír kedvező hatással van a szívre, a telített zsír káros hatással van a feleslegben. A telített zsír a “rossz” koleszterinszintet növeli a vérben, növelve a szívbetegség kockázatát. A tészták fél tömbje teljesíti a telített zsír napi értékének 18 százalékát, 2000 kalóriás étrend alapján.

A Ramen tészta egy csomó mennyiségű fehérjét tartalmaz, 5 g-os adagban. Fehérje szükséges a test szöveteinek felépítéséhez és javításához, emellett táplálék érzést nyújt a teltségnek, lassítja az ételt a gyomorból. A fehérjét más, kevésbé telített zsírtartalmú élelmiszerekből is beszerezhetik, mint például sovány húsok, szója és diófélék. Mivel a ramen tészta tartalmaz néhány nem kívánatos tápanyagot, akkor bölcs dolog, hogy más fehérje választásokat hozzon létre.

A rántott tészta kevés rostos, csak 1 g félblokkban tészta. Ez az összeg elhanyagolható az egyéb gabonafélékben található mennyiségekhez képest, mint például a teljes búza kenyér, a teljes kiőrlésű tészta és a barna rizs. Szálra van szüksége ahhoz, hogy az emésztőrendszered zökkenőmentesen működjön, és hogy a vér koleszterinszintjét ellenőrizni lehessen. A rostanyag segít az étkezés után elégedettnek, és megakadályozza a felesleges kalóriák fogyasztását.

Míg a ramen tészta a vas napi értékének 8 százalékát tartalmazza, ami oxigén szállításához szükséges a szervezetben, nagy mennyiségű nátriumot is tartalmaz, a napi adag 33 százaléka egy adagban. A feleslegben lévő nátriumot magas vérnyomás és a szívbetegség fokozott kockázata okozza. A legtöbb amerikai túlságosan sok nátriumot fogyaszt, ami elsősorban a feldolgozott élelmiszerekből származik.

Zsír

Fehérje

Rost

Ásványok